Volkswagen Talagon – Așa arată cel mai mare SUV construit de compania germană vreodată

Autor: Promotor 21 apr. 2021 Știri auto

Volkswagen Talagon este cel mai mare SUV construit vreodată de compania germană. Modelul a fost prezentat la Salonul Auto de la Shanghai, primul salon international care are loc după debutul pandemiei de coronavirus.

GALERIE FOTO

Volkswagen Talagon este un colos care se poziționează în vârful gamei companiei germane. Este cel mai mare SUV din istoria mărcii. Ca și Teramont, cel care își adjudeca, până acum, titlul decal mai mare SUV din gamă, Talagon are la bază platform MQB.

Mașina măsoară 5.152 de milimetri în lungime (Teramont are 5.039 milimetri), 2.002 milimetri în lățime (1.989 milimetri pentru Teramont) și 1.795 de milimetri în înălțime (1.773 milimetri – Teramont). Ampatamentul celor doi uriași este identic: 2.980 de milimetri. Pentru ca europenii să-și dea seama cât este de mare Talagon, îl putem compara cu un model disponibil în Europa. Touareg are 4.878 de milimetri în lungime, 1.984 milimetri în lățime și 1.702 milimetri în înălțime.

Nemții au prezentat la Shanghai versiunea de top R-Line, cu look mai dinamic. Indiferent de echiparea aleasă de client, modelul vine standard cu faruri și stopuri cu tehnologie LED. Mașina poate fi comandată cu jante de până la 21 de inci.

Cabina SUV-ului adoptă un stil minimalist, cu puține butoane fizice. Funcțiile mașinii pot fi comandate prin intermediul unui ecran tactil de 8 inci. În consola plutitoare apare un comutator pentru transmisia automată. Instrumentarul de bord digital este standard la acest model.

SUV-ul poate fi configurat cu cinci sau șapte locuri. Clienții pot comanda, pentru cel de-al doilea rând, locuri individuale. Un acoperiș panoramic este disponibil contra cost.

Volkswagen Talagon – gama de motorizare

Gama de motorizare începe cu motorul 2.0 TSI cu patru cilindri, care dezvoltă 186 de cai putere, cu tracțiune față. Același motor poate fi comandat 220 de cai putere și tracțiune integrală.

Vârful de gamă este Volkswagen Talagon cu motor VR6 turbo de 2,5 litri, care dezvoltă 300 de cai putere.

Toate motoarele sunt cuplate la transmisia automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Pentru început, cel mai mare SUV marca Volkswagen va fi disponibil exclusiv în China.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide