Volkswagen Tiguan Allspace ar putea fi înlocuit în Europa de viitoarea generație a SUV-ului Tayron

Autor: Adrian Somai 25 apr. 2023 Știri auto

Unul dintre numeroasele modele construite și vândute de germanii de la Volkswagen exclusiv pe piața auto din China este Tayron, un crossover compact construit pe baza platformei MQB. Lucrurile ar putea însă să se schimbe în perioada următoare, ultimele informații arătându-ne că există posibilitatea ca noua generație a lui Tayron să ajungă în cele din urmă și pe piața auto de pe Bătrânul Continent.

Potrivit Motor1, Volkswagen ia în calcul această opțiune pentru a face din Tayron un model global care să înlocuiască versiunea cu ampatament lung a lui Tiguan, cunoscuta pe piața auto europeană sub numele de Tiguan Allspace. Tayron a fost prezentat pentru prima dată în urmă cu cinci ani, în 2018, fiind rezultatul unei asocieri între FAW și Volkswagen. În prezent, Tayron este asamblat în cadrul uzinei din Tianjin, China.

În cazul în care va ajunge în cele din urmă un model disponibil la nivel global, Tayron se va poziționa în gama constructorului german deasupra lui Tiguan de noua generație și imediat sub Touareg facelift. De asemenea, va fi echivalentul Volkswagen al celei de-a doua generații a modelului Skoda Kodiaq.

Noul VW Tayron ar putea fi produs în Germania

Nu există încă informații oficiale în acest sens, însă mai multe zvonuri spun că producția SUV-ului Tayron se va desfășura în Germania începând cu anul viitor. Pentru început, Tayron ar urma să fie vândut atât pe piața auto din Europa, cât și în India, urmând a fi disponibil ulterior și în alte regiuni.

Despre venirea lui Tayron în Europa a adus aminte recent și Thomas Schafer, șeful mărcii germane. Într-un interviu acordat în urmă cu câteva săptămâni, Schafer a spus despre SUV-ul Tayron că “va fi printre ultimele modele Volkswagen, echipate cu motoare termice, disponibile pe piața auto europeană”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide