Volkswagen va concedia 4.000 de oameni

Volkswagen va concedia 4.000 de oameni

Autor: ProMotor acum 9 luni Știri

Constructorul german Volkswagen va elimina 4.000 de locuri de muncă, mai puţine decât indicase iniţial, informează Bloomberg. Cu toate acestea, germanii vor crea alte 2000 de locuri de muncă în următorii ani pe partea de IT, anunţă compania.

„Aducem compania în formă pentru era digitală într-un mod sustenabil”, a declarat un CEO-ul brandului Volkswagen, Ralf Brandstaetter.

Cifra de 4.000 de locuri de muncă anunţată astăzi este mai mică decât previziunea sa din martie, care presupunea eliminarea a 7.000 de locuri de muncă până în 2023.

Brandul Volkswagen contabilizează jumătate din livrările grupului cu acelaşi nume şi angajează 185.000 de oameni din totalul grupului de 663.000 de angajaţi.

Vw urmăreşte o creştere a profitului de 5,9 miliarde de euro din 2023 şi eliminarea locurilor de muncă i-a supărat pe liderii sindicalie VW.

Soluţiile software schimbă industria auto, iar modelele electrice au nevoie de mai puţine piese şi mai puţini muncitori pe liniile de producţie.

Volkswagen va începe producţia modelelor electrice din gama ID la sfârşitul anului. Compania urmăreşte să lanseze peste 20 de modele bazate pe infrastructura ID şi să vândă peste 1 milion de modele pur electrice pe an pânî în 2025.

 Comentarii
Inchide