Volkswagen va construi o nouă fabrică în Germania

Autor: Mihai Morcovescu 10 nov. 2021 Știri auto

Trecerea la electromobilitate a celor de la Volkswagen a fost făcută, însă nu este suficient pentru a putea concura cu Tesla. Producătorul german a anunțat că intenționează să ridice o nouă fabrică în apropiere de sediul din Wolfsburg unde va fi produs viitorul vehicul electric al cărui nume de cod este proiectul „Trinity”.

Reprezentanții Volkswagen au anunțat prin vocea CEO-ului Ralf Brandstaetter că ridicarea de la zero a unei noi facilități de producție este mult mai avantajoasă decât modernizarea vechii uzine din Wolfsburg. Fabrica ar urma să producă anual aproximativ 250.000 de unități.

De abia după ce va debuta linia de asamblare a noii uzine cea veche va intra într-un amplu proces de modernizare.

Viitorul model electric Volkswagen, rival pentru Tesla Model 3

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Referitor la proiectul „Trinity”, Volkswagen a anunțat recent că acesta va da naștere unui vehicul „plat” cu zero emisii, care va avea o lungime cuprinsă între 4,50 și 4,7o metri și care va avea o gardă la sol foarte joasă. De asemenea, viitorul model electric va avea un coeficient aerodinamic foarte bun, iar partea frontală îi va conferi un plus în ceea ce privește eficiența energetică.

Modelul Trinity ar urma să aibă un standard de autonomie de nivel 4 pentru a putea face faţă tuturor aspectelor legate de conducerea fără intervenţie umană, indiferent de circumstanțe.

Volkswagen nu a oferit alte detalii, însă a precizat că va avea în vedere un timp de producţie de circa 10 ore pentru viitorul vehicul ecologic, similar cu cel necesar americanilor de la Tesla să asambleze Model 3 la fabrica lor din Gruenheide.

Spre comparație, principala fabrică unde Volkswagen asamblează mașini electrice, și anume cea din Zwickau, are nevoie de peste 30 de ore pentru asamblarea unei mașini cu zero emisii, însă începând cu anul viitor ritmul va crește tot pentru a putea concura cu rivalii de la Tesla.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide