Volkswagen vrea ca mașinile sale să nu mai fie implicate în accidente în 2050. Ce plan are?

Autor: Elena Luchian 13 mart. 2020 Știri auto

Volkswagen lucrează la un nou sistem de operare care – spun reprezentanții companiei – va reduce semnificativ numărul de accidente în care vor fi implicate modelele constructorului german.

GALERIE FOTO

Sistemul va fi atâtde inteligent încât va preveni orice accident în termen de 30 de ani. Următoarea generație de modele va fi echipată cu noul sistem, cu senzori și procesoare care vor face mașinile să anticipeze și să evite coliziunile. Soft-ul va fi capabil să învețe obiceiuri și să obțină noi reflexe.

“Vrem să nu mai avem niciun accident până în 2050”, este planul dezvăluit de șeful diviziei de strategie de la Volkswagen, Michael Jost.

Sistemul a fost lansat odată cu primul membru al familiei de modele electrice, ID.3, care se poate comanda și în România. Dar acesta va fi modernizat continuu, iar algoritmii săi vor fi îmbunătățiți constant de-a lungul timpului.

“Ar trebui să funcționeze tot mai bine, pentru că sistemul va învăța săptămână de săptămână, zi de zi. Ne transformăm dintr-o companie de dispozitive într-o companie de software”, explică Jost.

Presa germană: „Volkswagen ID.3 are probleme de soft!” Producția continuă

Volkswagen a raportat însă, probleme la soft-ul noului model electric, ID.3. Presa internațională a scris că aceste probleme ar putea forța amânarea debutului livrărilor.

“Încă nu suntem siguri 100%. Este normal să existe încă restanțe de ordin tehnic de rezolvat înainte de lansarea pe piață”, îi liniștește pe clienți Thomas Ulbrich, membru în Consiliul de Administrație de la Volkswagen, responsabil cu electromobilitatea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen



Comentarii
Inchide