Volvo a construit primul său sedan electric. ES90 urmează să fie lansat pe piață

Autor: Ionuț Vîlciu 27 dec. 2023 Știri auto

Volvo continuă să își mărească gama de mașini complet electrice, iar următorul model pare că este un sedan.

După lansarea câtorva modele de tip SUV, precum XC40 electric, EX90 sau EX30, dar și a unui monovolum complet electric, este timpul ca Volvo să își îndrepte atenția și către alte segmente din piață. De această dată, se pare că producătorul suedez va lansa un sedan complet electric, numit ES90, conform Teknikens Värld.

Publicația suedeză a reușit să obțină o imagine publicată pe intranetul producătorului auto. Imaginea cu mașina ascunsă sub o husă pe care vedem cuvintele „CONFIDENTAL” și „TOP SECRET” scrise peste tot a fost făcută în interiorul unei fabrici situate în Cixi, oraș din provincia Zhejiang din estul Chinei.

Sedanul electric de la Volvo va împărți platforma tehnică cu EX90

Noul sedan electric poartă numele de cod intern „V551”, iar numele comercial ar putea fi ES90. A fost dezvoltat pe aceeași platformă SPA2 ca și SUV-ul EX90. Nota internă a inclus și câteva specificații tehnice preliminare. Se presupune că Volvo ES90 va avea o lungime de 4.990 milimetri, cu un ampatament consistent de 3.102 mm). De asemenea, datele mai arată o înălțime de 1.547 mm și că măsoară 1.945 mm în lățime. Astfel, noul sedan electric de la Volvo va fi un concurent pentru BMW i5, Mercedes-Benz EQE și viitorul Audi A6 E-Tron.

Potrivit documentelor apărute în presă, Volvo ES90 ar trebui să fie disponibil cu o baterie de 111 kWh (107 kWh net), la fel ca EX90, care, în versiunea cu tracțiune integrală are o autonomie de puțin sub 600 de kilometri. O mașină mai aerodinamică, precum ES90, ar putea oferi o autonomie chiar mai mare, mai ales dacă va fi aleasă configurația cu tracțiune doar pe puntea spate. În plus, se spune că Volvo ES90 cântărește 2.600 de kilograme și că versiunea cu tracțiune spate este mai ușoară cu 100 de kilograme.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide