Volvo anunță integrarea hărților Google HD pe mașinile din portofoliu

Autor: Adrian Somai 09 ian. 2023 Știri auto

Volvo a anunțat recent că va integra, pentru prima dată în industria auto, hărțile Google HD pe mașinile din portofoliul său. Bineînțeles, hărțile Google HD vor fi integrate totodată și pe mașinile celor de la Polestar.

Industria auto evoluează extrem de rapid în ziua de astăzi, avansul tehnologic fiind vizibil cu ochiul liber. Producătorii auto echipează mașinile cu fel și fel de sisteme care să facă condusul mai sigur și mai eficient. Totodată, clienții își doresc mașini în care să se simtă cât mai confortabil și în care să aibă o experiență de condus plăcută. Unde mai punem însă că mașinile complet autonome, în care oamenii vor fi simpli pasageri, nu mai sunt chiar atât de departe de realitate.

Pentru ca sistemele de condus autonom să se dovedească a fi cât mai sigure și mai eficiente, mașinile au nevoie să înțeleagă foarte bine mediul înconjurător. Iar din acest punct de vedere, hărțile Google HD se vor dovedi extrem de folositoare, putând să transmită informații excelente sistemelor din spatele condusului autonom.

Care sunt primele modele care vor avea hărți Google HD

Așa cum spuneam și în rândurile anterioare, Volvo și Polestar sunt primii constructori de pe scena auto globală care anunță integrarea hărților Google HD pe mașinile lor. Potrivit AutoBlog, primele modele care vor primi aceste hărți HD sunt SUV-ul cu propulsie electrică EX90 și Polestar 3. Ambele modele beneficiază de funcția Pilot Assist.

Oficialii Volvo susțin că această integrare a hărților Google HD va face experiența de condus mai sigură și mai confortabilă. Potrivit acestora, hărțile se vor folosi de senzorii mașinilor, inclusiv de cei LIDAR, pentru a oferi un condus mai predictibil și mai sigur. Bineînțeles însă, hărțile HD se vor dovedi și mai utile atunci când tehnologia de conducere autonomă va evolua, făcând în așa fel încât mașinile să se conducă, într-adevăr, de unele singure.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide