Volvo C60. Constructorul suedez lucrează la un nou SUV coupe electric

Autor: Adrian Somai 30 dec. 2022 Știri auto

Pe piața auto de peste Ocean, Volvo are în oferta actuală două modele sedan, S60 și S90, respectiv patru SUV-uri, XC90, XC60, XC40 și C40. Cu excepția C40, toate aceste modele sunt disponibile în fel și fel de configurații tehnice. C40 este singurul model însă care este oferit exclusiv într-o versiune electrică, acestuia urmând a i se alătura în 2024 noul EX90. Este posibil însă să avem și un al treilea model electric în gama Volvo, și anume C60.

Informațiile au început să apară abia după lansarea din noiembrie a noului EX90, omologul electric al lui XC90. Potrivit zvonurilor, producătorul suedez ar lucra la un nou model de tip SUV cu zero emisii, mai mic decât EX90. Acesta ar urma să fie denumit EX30.

Planurile suedezilor par însă să meargă și mai departe, din gama Volvo putând face parte în viitor un SUV electric cu alură de coupe. Potrivit Jalopnik, cei de la Volvo au înregistrat numele C60 la Oficiul American de Patente și Mărci Înregistrate. Cel mai probabil, această denumire va fi folosită chiar pentru acest SUV electric cu alură de coupe pe care abia l-am pomenit.

O informație clară în acest sens nu există totuși până la această oră, niciun oficial al producătorului suedez neoferind până la momentul actual vreo confirmare în acest sens. Rămâne de văzut, așadar, dacă cei de la Volvo ne vor oferi un indiciu în această privință în perioada următoare.

Pentru Volvo, viitorul este electric

Oficialii Volvo și-au exprimat însă în mai multe rânduri intenția de a avea un portofoliu 100% electric în viitorul nu prea îndepărtat, termenul limită înaintat fiind 2030. Așadar, nu ar trebui să ne mire dacă în anii următori vom vedea foarte multe modele cu propulsie electrică lansate de suedezi. Mai multe detalii despre planurile celor de la Volvo vom afla, cu siguranță, în lunile următoare!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide