Volvo dezvăluie primele fotografii cu exteriorul noului EX90

Autor: Adrian Somai 03 nov. 2022 Știri auto

Lansarea noului EX90 a intrat în linie dreaptă, multașteptatul SUV electric al celor de la Volvo urmând să fie prezentat peste numai o săptămână. Până atunci însă, constructorul suedez a publicat primele fotografii oficiale cu exteriorul acestuia.

Dacă în urmă cu o săptămână puteam admira primele imagini cu interiorul noului EX90, Volvo ne da șansa acum să ne facem o părere despre cum arată SUV-ul cu zero emisii și la nivel exterior. În primul rând, trebuie să știm că producătorul nordic a proiectat caroseria noului model în scopuri aerodinamice, coeficientul aerodinamic al noului Volvo EX90 fiind de 0.29, o valoare excelentă dacă stăm să ne gândim că avem în față un SUV de proporții, cu șapte locuri.

Potrivit imaginilor pe care cei de la Volvo ni le-au pus la dispoziție acum, cu o săptămână înainte de prezentarea oficială, putem remarca în partea frontală a lui EX90 o grilă acoperită și un sistem LIDAR integrat. Pe laterale ne sar imediat în ochi mânerele integrate în portiere, suedezii apelând la această variantă tocmai pentru a spori eficiența aerodinamică a modelului. De asemenea, mai putem remarca și niște jante cu cinci spițe.

La fel ca interiorul, și zona exterioară a noului EX90 poate fi caracterizată ca fiind minimalistă, constructorul suedez preferând să nu încarce SUV-ul inutil. Rămâne de văzut cât de mult va fi apreciat acest stil de fanii mărcii nordice!

Prezentare oficială pe 9 noiembrie

Așa cum menționam și în rândurile anterioare, habitaclul SUV-ului EX90 ne-a fost prezentat ca fiind extrem de minimalist, cu doar două ecrane pentru instrumentarul de bord și pentru sistemul multimedia. Acestea vor reda toate informațiile necesare rulării și vor conține și comenzile mașinii.

Mai multe detalii vom afla peste o săptămână însă, noul SUV cu zero emisii al celor de la Volvo urmând să fie prezentat oficial în data de 9 noiembrie.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide