Volvo publică noi imagini cu interiorul viitorului SUV electric EX90

Autor: Adrian Somai 26 oct. 2022 Știri auto

Volvo a publicat la mijlocul acestei săptămâni mai multe fotografii noi cu interiorul viitorului model electric EX90. SUV-ul va avea un bord cu un design minimalist, prevăzut cu două ecrane dedicate instrumentarului de bord, respectiv sistemului multimedia. Noul model urmează să fie prezentat oficial peste mai puțin de două săptămâni, în data de 9 noiembrie.

Stilul minimalist nu ne poate surprinde niciodată atunci când vorbim despre un constructor nordic, trebuie să recunoaștem. Habitaclul viitorului SUV electric EX90 arată totuși extrem de bine din ceea ce putem vedea la acest moment în fotografiile publicate de cei de la Volvo.

Remarcăm în primul și primul rând cele două ecrane pe care vor fi afișate toate informațiile necesare în timpul rulării. Ecranul central este dedicat sistemului multimedia și este amplasat pe plan vertical, aici urmând să fie afișate cele mai importante funcții în timpul condusului: navigația, telefonul și radio.

Urmează mai apoi ecranul dedicat instrumentarului digital de bord, acolo unde vor putea fi văzute cele mai importante informații despre mașină. Tot prin intermediul acestui ecran, șoferul va primi notificări despre schimbarea modului de rulare și despre funcționarea sistemelor avansate de asistență.

Butoanele fizice au fost eliminate

La rândul lui, volanul este, de asemenea, destul de simplist, producătorul nordic luând decizia de a elimina butoanele fizice tradiționale. Astfel, putem observa acum mai multe comenzi haptice care înlocuiesc acele butoane. Rămâne de văzut cum vor reacționa clienții Volvo cu privire la acest aspect, fiind cunoscut faptul că mulți șoferi preferă butoanele fizice în dauna comenzilor haptice.

În urmă cu o săptămână, constructorul suedez mai publicase câteva imagini cu interiorul viitorului SUV electric EX90. Aflam cu acea ocazie că habitaclului lui EX90 va fi construit din materiale ecologice și reciclate, care vor oferi în continuare multă eleganță și rafinament. Scaunele vor fi îmbrăcate într-o tapițerie realizată din amestec de lână, un tip de material compus sustenabil și ecologic.

Sursa: Volvo 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide