Volvo lansează o nouă generaţie de scaune auto pentru copii

Autor: ProMotor 11 mai 2016 Știri auto

 


Volvo Cars lansează o nouă gamă de scaune auto pentru copii, oferind atenţie sporită design-ului şi confortului. Compania suedeză este un pioner în siguranţa copiilor, moştenirea Volvo Cars fiind de neegalat în ceea ce priveşte dezvoltarea, testarea, ghidarea oferită părinţilor pentru instalare şi utilizare.

”Am înţeles că mulţi oameni consideră siguranţa copiilor la bordul maşinii un subiect complex, care creează confuzie uneori. De-a lungul timpului, ne-am concentrat asupra educării părinţilor privind instalarea şi utilizarea scaunelor auto pentru copii”, spune Prof. Dr. Lotta Jakobsson Adjuvant, Manager Tehnic Senior în Prevenirea Accidentelor la Volvo Cars Safety Centre.

Noua generaţie de scaune Volvo Cars au o tapiţerie confecţionată din lână în proporţie de 80% şi sunt mult mai subţiri, pentru a creşte confortul şi spaţiul pentru picioare.

”Copiii se vor simţi mult mai confortabil în noile noastre modele de scaune orientate spre spatele maşinii şi părinţii vor fi încurajaţi să menţină scaunele în această poziţie mai mult timp. Această decizie va avea un impact direct asupra siguranţei copiilor şi va sprijini viziunea noastră pentru 2020, conform căreia nici o persoană aflată la bordul unei maşini Volvo nu va fi omorâtă sau grav rănită până în 2020”, a adaugat Lotta Jakobsson.

Noile scaune sunt concepute pentru copii de diferite vârste şi înălţimi. De la scaune pentru bebeluşi – orientat spre spatele maşinii (până la 13 kg sau 9 luni), cele pentru copii – orientat spre spatele maşinii pentru copii de la 9 luni până la 6 luni şi înălţător pentru scaun – orientat spre faţa maşinii pentru copiii care au crescut (cu vârsta de 3-10 ani).

Scaunele Volvo au fost dezvoltate alături de Britax-Römer, şi au fost testate la Volvo Cars Safety Centre din Gothenburg, Suedia.

Acestea vor fi disponibile în Romania începând cu luna iunie.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide