Volvo limitează viteza maximă a mașinilor sale la 180 km/h

Autor: ProMotor 17 apr. 2020 Știri auto
Volvo limitează viteza maximă a mașinilor sale la 180 km/h

Un adevărat pilon al siguranței rutiere, Volvo a anunțat că limitează viteza maximă a mașinilor sale la 180 km/h, ca parte a unui plan de reducere la zero numărul persoanelor ucise sau rănite grav în accidente rutiere într-o mașină Volvo.

Volvo a introdus limita auto-impusă de 180 km/h pentru toate mașinile nou-produse, ca parte a planului „Vision 2020”. Producătorul suedez spune că valoarea de 180 km/h a fost aleasă ca un compromis între siguranță și obiceiurile cumpărătorilor. Rivalii tradiționali din Germania limitează, de regulă, viteza maximă a mașinilor lor la 250 km/h, un motiv pentru care Volvo s-a temut că va rămâne fără clienți dacă ar fi stabilit o limită de viteză prea joasă.

În afară de măsura de a limita viteza maximă a mașinilor sale, Volvo intenționează să introducă în viitor două noi tehnologii de reducere a vitezei. Este vorba de Smart Speed Control, care limitează viteza maximă în funcție de condițiile de rulare, și un sistem de tip geofencing, care limitează automat viteza de deplasare în zona spitalelor și a școlilor.

Potrivit Volvo, peste o anumită viteză, tehnologiile actuale de asistare a conducerii nu mai sunt eficiente în a preveni rănirile grave și decesele în cazul unui accident rutier. Suedezii au citat o statistică publicată de agenția americană de siguranță a traficului, NHTSA, care spune că un sfert dintre accidentele soldate cu morți în Statele Unite au fost cauzate de viteza excesivă.

Volvo studiază și posibilitatea de a interveni atunci când șoferul se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihotrope, precum și în cazul în care este foarte obosit sau nu se simte bine. Sistemul dezvoltat de Volvo folosește camere video și senzori pentru a analiza stilul de conducere și a determina dacă șoferul conduce periculos, reacționează prea încet sau pur și simplu nu mai poate controla mașina.

sursa: AutoExpress

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide