Cei de la Volvo nici nu vor să vadă mașina asta! Un model suedez a fost tunat de turci

Autor: David Andrei 14 ian. 2021 Știri auto

Cei de la Volvo nici nu vor să vadă mașina asta. Suedezii care vor să construiască cele mai sigure mașini din lume ar fi îngroziți. Turcii au făcut un tuning extreme unui C30.

GALERIE FOTO

Volvo are reputația producătorului care construiește cele mai sigure mașini din lume. Mizează atât de mult pe siguranță, încât au decis să limiteze viteza tuturor modelelor la 180 km/h pentru a reduce numărul vătămărilor corporale grave și al deceselor la bordul mașinilor sale. Dar turcii au dus un Volvo în direcția opusă

Un Volvo C30 arată acum de nerecunoscut după ce a ieșit din atelierul de tuning Lockman din Istanbul.

Aproape totul a fost schimbat la mașina suedeză, care a primit un widebody kit impresionant. Are un splitter frontal agresiv, o bară redesenată și o capotă nouă. Aripile au fost înlocuite cu unele proeminente care modifică radical lățimea mașinii. Pragurile prezintă un decupaj bizar. În partea posterioară, deasupra hayonului din sticlă, și-a făcut apariția un eleron uriaș.

Despre Volvo C30

Volvo C30 a fost produs în perioada 2006-2013 și a primit o singură generație. Nordicii au decis să renunțe la compacta cu trei uși din cauza interesului scăzut față de model, într-o perioadă în care clienții au început să se orienteze către SUV-uri.

Modelul a fost construit pe platforma Volvo P1/Ford C1, care stătea și la baza MPV-ului C-Max de la Ford. Gama sa de motorizare propunea patru unități pe benzină cu patru și cinci cilindri în linie. Este vorba despre motoare de 1,6, 1,8, 2.0 și 2,4 litri. Au fost disponibile și trei motorizări diesel, cu propulsoare de 1,6, 2,0 și 2,4 litri.

Cea mai puternică versiune a fost T5 cu 230 de cai putere. Volvo a mers și mai departe. Pentru cei care așteptau o versiune sportivă, nordicii au lansat și o ediție limitată Polestar, produsă în perioada 2012-2013, cu 250 de cai putere.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide