Volvo pregătește lansarea unui nou SUV electric, mai mic decât EX90

Autor: Adrian Somai 11 nov. 2022 Știri auto

Noul EX90 abia a fost prezentat, însă ne vedem nevoiți să vorbim despre un nou SUV cu propulsie electrică ce urmează să fie lansat în gama constructorului suedez. Volvo își continuă astfel ofensiva începută în direcția tranziției către un viitor cu zero emisii.

Producătorul suedez s-a folosit chiar de evenimentul de lansare al noului EX90, organizat la mijlocul acestei săptămâni în Stockholm, pentru a aduce în discuție un viitor model electric. Este vorba despre un SUV mai mic din punct de vedere al dimensiunilor decât EX90, ce ar urma să fie lansat pe piață în anul următor.

Alături de silueta noului EX90, la finalul prezentării despre care pomeneam în rândurile anterioare, pe ecrane a mai apărut un SUV. Informații oficiale despre acesta nu au apărut încă, însă zvonurile spun că ar fi vorba despre un model ce va fi poziționat în gamă imediat sub EX90. La fel ca și EX90, și acest nou SUV ar urma să aibă o platformă electrică dedicată.

Dacă noul model va fi prezentat, într-adevăr, în 2023, cel mai probabil în lunile următoare vom afla și câteva detalii suplimentare despre acesta! Totuși, Jim Rowan, șeful constructorului nordic, nu s-a ferit să confirme mai mult sau mai puțin noul model, spunând doar că acel model “este pentru o altă zi”.

EX90 este cel mai sigur model din gama Volvo

Un nou SUV electric ar putea fi primit cu mare entuziasm de fanii mărcii suedeze și nu numai, acest segment bucurandu-se de o popularitate ridicată în ultimii ani. În plus, EX90 este un SUV puternic, echipat cu două motoare electrice care sunt capabile să livreze fie 408, fie 517 cai putere. De asemenea, autonomia acestuia se ridică până la 600 de kilometri. Un SUV de dimensiuni mai reduse și cu o motorizare ceva mai mică s-ar putea dovedi a fi un model extrem de interesant pentru mulți șoferi.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide