Test incredibil pe Autobahn – Un Cadillac pierde motorul la 350 de km/h

Autor: Ionuț Vîlciu 01 iul. 2022 Știri auto

Un Cadillac CTS-V cu 1300 de cai putere a atins aproximativ 350 km/h pe Autobahn. Imediat după atingerea vitezei, motorul a cedat.

Cei de la AutoTopNL au prins la teste un Cadillac CTS-V de 1300 de cai putere. Mașina a suferit modificări semnificative pentru a ajunge la astfel de valori de putere. Printre modificări se numără și montarea a două turbine.

Mașina în cauză, anume un Cadillac CTS-V din 2009, a fost dintotdeauna un sedan potent. Echipat cu un motor de 6.2 litri, natural aspirat, care dezvolta 550 de cai putere, berlina americană era un Corvette într-o caroserie discretă. Posesorul a vrut ceva mai mult, așa că s-a apucat să își modifice singur mașina. Toate modificările au fost făcute de el, în propriul garaj.

Cadillac cu cifre demne de un supercar

Sedanul american a primit două turbine, o instalație de injecție cu metanol, dar și un calculator ECU dedicat. Pe lângă acestea, proprietarul a montat anvelope performante și o suspensie aftermarket de la KW. Aspectul exterior a rămas neschimbat, mare parte.

Mașina a ajuns să dezvolte 1300 de cai putere, toți fiind transmiși punții spate prin intermediul unei transmisii manuale cu șase trepte

Proprietarul a decis să îi contacteze pe cei de la AutoTopNL, doi tipi care ajuns faimoși prin prisma testelor de mare viteză pe care le fac pe Autobahn-ul german. Ei au fost foarte impresionați de capabilitățile mașinii, spunând chiar că este cea mai puternică mașină cu propulsie spate pe care au avut-o pe canal.

După prezentare și scurta plimbare pe care cei doi au avut-o în mașină, proprietarul a ieșit să facă testul de mare viteză. În timpul filmării acestuia, motorul mașinii a cedat. În acel moment, mașina atinsese aproape 350 km/h, 349 mai exact. Viteza atinsă a fost verificată cu ajutorul GPS-ului.

Într-un comentariu postat ulterior, unul dintre cunoscuții proprietarului a afirmat că mașina a atins, în trecut, o viteză maximă de 362 km/h.

Întreaga experiență o puteți vedea în clipul de mai jos.

Sursa: AutoTopNL Youtube

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AutoTopNL YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide