Volvo V70 R este o mașină puternică, ideală pentru familie. Break-ul cu 300 CP care bate multe SUV-uri

Autor: Ionuț Vîlciu acum 2 luni Știri auto

Volvo V70 este una dintre cele mai practice mașini de familie. Break-ul suedez a avut și o variantă sportivă, cu tracțiune integrală, numită V70 R.

Volvo este recunoscut pentru break-urile sale mari, spațioase, care oferă un nivel bun de practicabilitate. Adesea, mașinile lor sunt considerate anoste, vehicule care nu inspiră sportivitate sau senzațiile pe care le-ai obține, spre exemplu, de la anumiți concurenți germani.

A doua generație a lui V70 a adus un aspect cu linii rotunjite, care nu mai aveau legătură cu designul pe care Volvo îl folosea în trecut pe modelele sale. Această generație a folosit doar motoare în cinci pistoane, fie diesel sau pe benzină.

Cea mai cea versiune dintre toate este V70 R. Cu un motor puternic, tracțiune integrală și suspensii adaptive, V70 R era un adversar redutabil pentru concurența de la acea vreme.

Cât costă un Volvo V70 R la mâna a doua?

Prețurile pentru un astfel de model fluctuează, fiind influențate de mai mulți factori, printre care vechimea, opționalele și dacă mașina are cutie de viteze manuală.

Exemplarul pe care noi l-am găsit de vânzare pe Mobile.de are mult râvnita cutie de viteze manuală cu șase rapoarte. Aceasta face pereche cu un motor de 2,5 litri turbo, care dezvoltă 300 de cai putere.

Îmbunătățirile nu s-au oprit aici, mașina fiind dotată și cu frâne performante de Brembo și amortizoare reglabile pe trei trepte (Confort, Sport și Advanced).

Printre altele primești un kit de caroserie mai agresiv, jante din aliaj specifice acestei versiuni, dar și un interior cu scaune sport din piele. Mașina găsită de noi este în stare bună, atât la exterior, cât și la interior, în ciuda faptului că este fabricată în 2004 și are la bord 280.000 de kilometri. Prețul cerut pe acest exemplar este de 8000 de euro.

Volvo V70 R poate fi o mașină distractivă pentru cei ce își doresc un vehicul capabil, dar care să fie și practic. Acesta păstrează toată funcționalitatea unui V70 obișnuit, dar aduce în joc un motor puternic, care este acompaniat de un șasiu setat să fie mai dinamic.

volvo

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut alături de echipa WASD.ro, acolo unde a acumulat experiență în redactarea materialelor. Pasiunea l-a condus către domeniul în care a vrut dintotdeauna să activeze, anume în ... citește mai mult

Comentarii
Inchide