Volvo V90 Cross Country: Suedezii demonstrează că există viață dincolo de SUV – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 mart. 2023 Știri auto

Volvo V90 este cel mai mare break al producătorului suedez, iar versiunea Cross Country vine la pachet cu capabilitățile unui SUV modern.

Volvo este o companie recunoscută pentru break-urile sale versatile, în special cele de mari dimensiuni. Pentru foarte mulți ani, ele au avut o formă pătrățoasă, ca de cutie, dar acest lucru le-a consacrat. Lucrurile s-au mai schimbat între timp, iar V90 Cross Country are un design modern, la fel ca restul gamei Volvo.

Am testat un exemplar bine accesorizat, care într-o eră în care industria migrează către propulsia electrică, încă oferă un motor pe motorină. Mașina pe care am avut-o în cadrul testului a fost un Volvo V90 Cross Country B5 AWD. Acest lucru înseamnă că mașina a fost dotată cu un motor de 2,0 litri, pe motorină, cu tehnologie mild-hybrid, ce dezvoltă 235 CP. Propulsorul este legat la o cutie de viteze automată cu opt rapoarte, iar puterea ajunge la toate cele patru roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală.

Fiind vorba despre un break înălțat, mașina împrumută câteva trăsături de design de la SUV-uri, așa cum sunt protecțiile din plastic care acoperă extremitățile caroseriei.

Volvo V90 Cross Country excelează la interior

La interior, Volvo V90 Cross Country aduce pasagerilor ambianța și designul cu care Volvo ne-a obișnuit în ultimii ani. Materialele de calitate precum pielea, lemnul și aluminiul fiind nelipsite.

Când vine vorba de tehnologie, mașina dispune de două ecrane, unul pentru tabloul de bord, celălalt pentru sistemul de infotainment. Acesta din urmă utilizează Android Automotive, așa că Google Maps este furnizorul navigației. De aici se controlează aproape toate funcțiile mașinii, inclusive climatizarea sau încălzirea sau ventilația din scaunele îmbrăcate în piele, care au și reglaje electrice, de asemenea.

Această mașină a fost dotată și cu sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins, care oferă un sunet de înaltă calitate, dar care va costa câteva mii de euro, dar probabil că un audiofil va investi într-un sistem audio de calitate.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide