Volvo va dezvolta o rețea publică de încărcare în parteneriat cu Starbucks

Autor: Mihai Morcovescu 19 mart. 2022 Știri auto

Volvo anunță încheierea unui parteneriat prin care va crea o rețea publică de încărcare a vehiculelor electrice împreună cu compania Starbucks. Proiectul-pilot va demara în vara acestui an și vizează instalarea unor stații de încărcare rapidă în cafenelele gigantului american din SUA.

Volvo va instala câte o stație de încărcare la fiecare 160 km

Reprezentanții producătorului suedez de automobile au precizat că vor fi instalate 60 de puncte de încărcare rapide (DC) în 15 cafenele Starbucks. În timp ce mașinile lor se încarcă, șoferii și pasagerii acestora se pot relaxa în cafenelele Starbucks cu băutura lor preferată.

Stațiile vor fi amplasate pe un traseu cu o lungime de circa 2.180 de kilometri. Drumul leagă orașele Seattle și Denver, între Munții Stâncoși și nord-vestul Pacificului. Asta înseamnă o stație la fiecare circa 160 de kilometri.

Volvo afirmă că proiectul va demara în vara acestui an. Stațiile vor fi instalate până la sfârșitul lui 2022. Acestea vor putea fi utilizate contra-cost de către toți posesorii de mașini electrice. Clienții Volvo vor beneficia de gratuitate sau de tarife preferențiale.

Posesorii modelelor din gama Recharge care au sistem multimedia cu Google încorporat pot folosi aplicația ChargePoint. Cei care nu dețin un astfel de model vor putea folosi aplicația ChargePoint pentru smartphone. Astfel, ei vor putea găsi și folosi stațiile de încărcare Volvo din locațiile Starbucks incluse în proiect.

Volvo Cars, care este deținută de chinezii de la Geely Holding, și-a propus să vândă 50% mașini pur electrice până în 2025. De asemenea, scandinazii intenționează ca până în 2030 producătorul suedez să comercializeze doar modele complet electrice Recharge.

Administrația Joe Biden a dezvăluit luna trecută un plan prin care va acorda sprijin financiar de circa 5 miliarde de dolari. Acesta se întinde pe cinci ani și vizează construirea a mii de stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Sursa: Volvo

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide