Un Volvo XC90 și un Volkswagen Passat s-au ciocnit violent

Autor: David Andrei 01 dec. 2020 Știri auto

Un Volvo XC90 și un Volkswagen Passat s-au ciocnit violent. O echipă a Centrului de Siguranță de la Volvo s-a deplasat la locul accidentului pentru a colecta date.

GALERIE FOTO

Un Volvo XC90 și un Volkswagen Passat s-au ciocnit pe o șosea din Suedia. O autospecială de pompieri și două ambulanțe s-au deplasat la fața locului. Acolo au ajuns și reprezentanți ai Centrului de Siguranță de la Volvo. De câte ori modele ale constructorului suedez sunt implicate în accidente în Suedia, specialiștii în siguranță ai companiei se deplasează la fața locului pentru a colecta date.

Specialiștii în siguranță discută cu poliția pentru a obține date privind dinamica accidentului. Aceștia le pun întrebări și medicilor pentru a afla ce răni au suferit cei implicați, în vederea îmbunătățirii siguranței la bord.

În cele din urmă, echipa va lua legătura cu proprietarul modelului Volvo implicat în accident și îi va cere permisiunea pentru a-i supune mașina unei verificări complete.

Așa cum se poate observa în imaginile surprinse la scurt timp după accident, XC90 a suferit avarii în partea frontală, parbrizul s-a spart în urma impactului, dar celula de siguranță a rămas intactă. Mașina a fost lovită și din spate de un Audi și bara spate a fost ruptă.

Un Volkswagen Passat lovit de Volvo a fost grav avariat. Montanții de pe partea stângă sunt foarte îndoiți, acoperișul și podeaua sunt deformate serios. De asemenea, puntea spate pare ruptă.

Volvo XC90, cea mai sigură mașină?

Volvo XC90 este considerată una dintre cele mai sigure mașini din lume. Nicio persoană nu a murit la bordul acestui model în cei 18 ani de când XC90 se află pe piață.

Masa mare, o zonă de deformare generoasă, dar și sistemele de siguranță de ultimă oră cu care este echipat SUV-ul suedez îi protejează pe cei aflați la bord în cazul unui impact.

Pentru a reduce și mai mult riscul de accidente soldate cu victime, Volvo a decis ca viteza maxima a modelelor sale să fie de 180 km/h.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide