Cel mai iubit Volkswagen se vinde pe Mobile. Arată foarte bine chiar și după 40 de ani – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 aug. 2023 Știri auto

Volkswagen Golf este una dintre cele mai populare și mai apreciate mașini la nivel global. După aproape 50 de ani, compacta germană se menține tare în gama Volkswagen, aflându-se la cea de-a opta generație.

Volkswagen Golf este o poveste care se întinde pe aproape 50 de ani și zeci de milioane de mașini vândute din 1974 și până acum. Prima generație Golf a fost mașina care urma să înlocuiască faimosul Beetle. Ce-i drept, broscuța a rămas în producție până în 2003 în America de Sud, iar Golf și-a construit o reputație bună în piață.

Mai mult, Volkswagen a decis să creeze și o versiune mai sportivă a lui Golf, GTI-ul pe care îl știm atât de bine și care este foarte apreciat de pasionații din întreaga lume. Astfel, în 1976, apărea primul Golf GTI din istorie, echipat cu un motor pe benzină de 1,6 litri, care producea 110 CP.

Cum arată un Volkswagen Golf în stare originală?

Am găsit în Germania un Golf GTI din prima generație, o mașină într-o stare foarte bună. Este un exemplar construit în anul 1983, ceea ce înseamnă că este echipat cu motorul mai mare, de 1,8 litri, care produce 112 CP, dar ceva mai mult cuplu. În comparație cu noile generații, mașina este relativ lentă, având un timp de accelerație 0-100 de 9,2 secunde. Cu toate acestea, este o mașină mică, agilă și distractivă, pe care colecționarii și pasionații de mașini clasice o îndrăgesc.

Exemplarul pe care l-am găsit este finisat într-o nuanță de argintiu, cu jante din aliaj și perechea distinctivă de faruri rotunde. Mașina este complet originală, nu are rugină și arată foarte bine, chiar și după ce a parcurs 140.000 de kilometri.

Conform anunțului, mașina a avut un singur proprietar, nu a suferit accidente, nu a fost revopsită, iar starea tehnică este foarte bună. Mașina are istoric de service complet și ni se spune că se află într-o stare cât se poate originală.

Dacă vă tentează o astfel de mașină, prețul exemplarului listat la vânzare în Germania este de 34.998 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide