VW oprește vânzările lui ID.4 în SUA și Canada. Portierele se pot deschide în timpul condusului

Autor: Marius Vișan 07 apr. 2023 Știri auto

SUV-ul electric Volkswagen ID.4 are unele probleme în America de Nord. Presa din SUA avertizează că ușile lui ID.4 s-ar putea deschide neașteptat în timp ce vehiculul se află în mișcare la viteze mici, ceea ce ar putea cauza un risc evident pentru persoanele aflate în interior.

Compania Volkswagen a fost nevoită să suspende temporar vânzările modelului său electric ID.4 în Statele Unite și Canada. Motivul pentru această decizie este legat de o problemă apărută la mânerele portierelor, care pot duce la deschiderea ușilor în timpul mersului. Din cauza acestei situații, unii dealeri din cele două țări nord-americane au oprit temporar vânzările crossover-ului electric.

Producătorul german a luat această decizie în urma descoperirii unui defect la mânerele ușilor. Potrivit unui comunicat oficial, această problemă afectează 16.207 de exemplare ID.4. Din fericire, până în prezent, nu au fost raportate accidente legate de această problemă.

Clienții care dețin exemplare afectate vor fi notificați de către producător înainte de data de 26 mai. Înlocuirea mânerelor portierelor va fi necesară, deoarece acestea nu corespund standardelor calitative impuse de Volkswagen.

Volkswagen ID.4 are unele probleme cu portierele

„Volkswagen a notificat NHTSA cu privire la o rechemare voluntară care afectează aproximativ 16.207 vehicule VW ID.4 MY 2023. Din cauza unor probleme de control al calității la un furnizor, la uzina din Chattanooga au fost livrate piese care nu au fost conforme cu specificațiile noastre. Printre alte probleme, este posibil ca piesa să permită ca umiditatea să pătrundă în placa electronică integrată în mânerul ușii.

Acest lucru poate permite deschiderea neintenționată a portierei în timpul conducerii sau este posibil ca portiera să nu mai poată fi deschisă din exterior și/sau din interior. Nu avem cunoștință de niciun accident sau rănire cuiva legată de acest defect. Volkswagen va notifica proprietarii vehiculelor afectate până la 26 mai 2023 sau înainte de această dată. Proprietarii vor putea programa o vizită la un dealer autorizat care va inspecta și va repara vehiculul, dacă este necesar, pe măsură ce piesele sunt disponibile” se arată în informarea de presă publicată de insideevs.com.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) este o agenție a guvernului federal al SUA, parte a Departamentului de Transporturi. Misiunea acesteia este de prevenirea și reducerea accidentelor auto în Statele Unite.

Despre Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 este al doilea model din familia ID și utilizează platforma MEB, împărțind multe elemente de design cu modelul ID.3. Modelul ID.4 are dimensiunile de 4.584 mm lungime, 1.852 mm lățime și 1.612 mm înălțime, cu un ampatament de 2.766 mm. În comparație cu actualul Tiguan, ID.4 este mai lung și are o gardă la sol de 210 mm.

Versiunea de lansare a ID.4, numită 1ST Edition, are un motor electric de 204 CP, plasat pe puntea spate. Viteza maximă atinsă de acesta este de 160 km/oră, cu o accelerație de la 0 la 100 km/oră în 8.5 secunde. Capacitatea bateriei este de 77 kWh, iar autonomia oficială este de 520 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide