VW renunță la planurile de construcție a unei fabrici de mașini electrice în Europa

Autor: Adrian Somai 28 feb. 2023 Știri auto

În ciuda cifrelor de vânzări bune înregistrate de Volkswagen, planurile constructorului german privind o nouă fabrică dedicată producției de mașini electrice par a fi fost date peste cap. Volkswagen își propunea construirea unei nou uzine în apropiere de actuala platformă din Wolfsburg, însă în cele din urmă se pare că a renunțat la această idee, potrivit Profit.ro. Confirmarea în acest sens vine chiar de la Arno Antlitz, membru al consiliului de conducere al VW Group.

Potrivit șefului finanțelor Grupului Volkswagen, noua strategie a companiei presupune transformarea uzinelor actuale de mașini cu motoare termice în uzini dedicate producției de mașini electrice. Astfel, ideea construirii unei noi fabrici nu își mai are sensul în momentul de față, chiar și în condițiile în care constructorul și-a asumat deja o tranziție accelerată către un viitor electric.

„Nu vom mai construi noi uzine pentru mașini electrice, în Europa, în schimb, le vom transforma pe cele pe care deja le avem”, a transmis cu această ocazie Arno Antlitz, șeful finanțelor VW Group. Totuși, trebuie spus că nu există pentru moment o decizie oficială comunicată de VW pe această temă, însă cel mai probabil ideea construirii unei noi fabrici la Wolfsburg este deja de domeniul trecutului. În această nouă uzină ar fi urmat să fie produs viitorul Trinity, model care va fi asamblat în cele din urmă în vechea fabrică.

VW nu renunță complet la motoarele termice

Tot cu această ocazie, Arno Antlitz explică faptul că Volkswagen nu își propune să renunțe complet în perioada următoare la producția mașinilor echipate cu motoare termice. Motivația este una cât se poate de simplă, această categorie de mașini “asigurând venituri puternice”, venituri care mai apoi sunt direcționate către activitățile din sectorul electric.

Potrivit strategiei actuale, VW va investi până în 2026 159 de miliarde de euro în dezvoltare, din care 56% vor fi direcționați către așa numitele “domenii ale viitorului”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide