Prețul lui Volkswagen Tiguan în România

Autor: Adrian Somai 26 iul. 2023 Știri auto

Cu caracteristicile sale dinamice excelente şi sistemele avansate de care dispune, Tiguan este unul dintre acele modele care în ziua de astăzi nu mai are nevoie aproape de niciun fel de prezentare. Este un adevărat pionier al SUV-urilor compacte, dovedindu-se de-a lungul timpului a fi unul dintre cele mai apreciate și mai cumpărate mașini din segment. În plus, este un model pe care îl vedem destul de des și pe străzile din România!

Are un aspect exterior impunător și se face remarcat rapid pe șosea, designul său atrăgând o sumedenie de priviri admirative. Limbajul de design elegant și dinamic continuă și la interior, oferind un nivel de confort de mare clasă. Cu interiorul său generos şi numeroşii asistenţi pentru confort, Tiguan va face fiecare călătorie mult mai plăcută.

Fiind un SUV, are deja sportivitatea în gene, însă poți accentua acest lucru și mai tare și prin pachetele R-Line. Echipat cu tehnologii inteligente şi cu sisteme opţionale de asistenţă a şoferului destinate evitării accidentelor, Tiguan se dovedește a fi și un model care oferă un nivel ridicat de siguranță. În plus, tehnologiile moderne utilizate pentru motoarele disponibile pentru Tiguan se evidenţiază prin consumul redus, cuplul ridicat şi puterea mare. Este mixul perfect pentru cei care călătoresc cu plăcere, dar sunt atenţi şi la consum.

Cât costă Volkswagen Tiguan în România

Tiguan Life este versiunea de bază a SUV-ului german, fiind comercializată de cei de la Volkswagen cu un preț de pornire de 31.715 euro, cu toate taxele incluse. Modelul este echipat cu o unitate pe benzină de 1.5 litri, capabilă să dezvolte 150 de cai putere. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii manuale cu șase rapoarte. Viteza maximă este de 202 km/h, iar sprintul de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în 9.3 secunde. Potrivit fișei tehnice, consumul mixt este de 5.7 litri/100 km.

Printre dotările oferite de Volkswagen în pachetul standard se numără și următoarele: jante din aliaj ușor cu dimensiuni de 17 inci, faruri LED, volan multifuncțional din piele, detector de oboseală, Park Pilot, privacy glass, sistem climatronic cu filtru alergen, Adaptive Cruise Control, asistent activare automată fază lungă, computer de bord Premium, ABS, ESC, asistent pentru menținerea benzii de rulare și Front Assist și Autonomous Emergency Braking.

Mai departe, Tiguan R-Line este cea mai scumpă versiune oferită de Volkswagen în țara noastră, cu un preț de pornire de 49.719 euro, cu toate taxele incluse. Modelul este echipat cu o unitate diesel TDI cu capacitate de 2.0 litri, capabilă să dezvolte 150 de cai putere. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii automate DSG, iar viteza maximă pe care o poate prinde mașina ajunge la 200 km/h.

Pachetul R-Line include printre altele faruri LED Matrix, Head-Up Display, sistem audio Harman Kardon, sistem navigație Discover Media, trapă din sticlă panoramică, volan multifuncțional sport, eleron spate R Style, bare de protecție R-Line, computer de bord premium etc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide