Walkaround Range Rover Evoque: Detaliile fac diferența – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 feb. 2023 Știri auto

Cel mai mic SUV din oferta celor de la Land Rover a primit un facelift. Prin ce se remarcă noul Range Rover Evoque?

Care este clasa preferată de mașini a momentului, dacă nu chiar cea a SUV-urilor? Range Rover Evoque a primit un facelift, care ar trebuie să îl facă și mai atrăgător.

Mașina pe care noi am avut-o la dispoziție pentru test a fost un Range Rover Evoque R-Dynamic SE P200. Un nume lung, dar îl vom explica pe îndelete. Vom începe cu echiparea SE, care este un nivel intermediar, peste care a fost aplicat pachetul exterior R-Dynamic, care conferă mașinii un aspect ceva mai agresiv. P200 reprezintă motorizarea de 2,0 litri mild-hybrid, care produce 200 CP. Motorul este conectat la o cutie automată cu 9 trepte și dispune și de tracțiune integrală.

Nuanța de gri a caroseriei contrastează cu elementele finisate cu negru lucios, în timp ce accentele arămii completează pachetul vizual. Partea frontală nu a suferit schimbări majore, păstrând același aspect masiv, chiar și pentru un SUV compact. Pe laterale avem jante cu diametru de 20 de inch, care vin în standard, ca parte a pachetului R-Dynamic. Partea din spate păstrează aceeași masivitate, înglobând stopuri cu efect tridimensional și o bară agresivă cu un difuzor decorativ. În spatele hayon-ului cu acționare electrică regăsim un volum total de 471 de litri.

Range Rover Evoque are un interior elegant

Ca parte a acestui facelift, și interiorul lui Range Rover Evoque a primit câteva actualizări. Scaunele sunt foarte confortabile, au reglaje electrice și memorie pentru șofer și încălzire.

Volanul a fost schimbat cu ce cel de la noile modele Range Rover și are o combinație de butoane clasice, dar și tactile. În spatele său se află un tablou de bord parțial digital. Opțional, mașina poate fi configurată și cu un instrumentar de bord complet digital.

În partea centrală a planșei de bord avem două ecrane, unul pentru sistemul de infotainment, celălalt pentru comenzile climatizării. Mașina vine cu conectivitate Android Auto și Apple CarPlay, dar și navigație, pentru cine dorește să o utilizeze.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide