Waze: algoritmii aplicației trimit șoferii pe trasee greșite

Autor: Daniel Samoilă 03 nov. 2021 Știri auto

Waze, aplicație cumpărată de Google în 2013, rămâne una dintre aplicațiile preferate ale șoferilor pentru traseele lungi. Doar că aplicația are și anumite probleme, care au fost confirmate chiar de Guy Berkowitz, CEO-ul Waze.

Guy Berkowitz a precizat că în Israel mai mulți utilizatori s-au plâns de eficacitatea aplicației. Problemele ar apărea în special la navetiști, care sunt trimiși în mijlocul unor ambuteiaje, traficul din Israel crescând cu 23% în luna octombrie.

Aproximativ un milion de navetiști s-au plâns că Waze îi redirecționează pe trasee greșite, fiind trimiși în intersecții aglomerate.

Waze, probleme cu algoritmii în Israel

Potrivit phonearena.com, Berkowitz a spus că „Waze are probleme cu algoritmii”, dar dă vina pe pandemia de Covid-19 și pe modul cum șoferii și-au schimbat obiceiurile de deplasare, motiv pentru care algoritmii nu le pot prezice.

„Istoria drumului – care face parte din algoritmul nostru – nu mai reflectă realitatea. Gândiți-vă la un drum a cărui istorie arată că nu există blocaje în trafic, iar astăzi intersecțiile sunt pline. Avem o problemă cu algoritmul. Cu cât ajutăm mai mulți oameni, cu atât este mai afectată aplicația. Coronavirusul ne-a pus într-o situație în care trebuie să reinventăm algoritmul”, a afirmat Berkowitz.

Traficul în Israel a crescut în ultima perioadă pentru că oamenii evită transportul în comun din cauza riscului de infectare cu Covid-19, dar și din cauza unor lucrări care se efectuează în anumite sectoare de drumuri.

Momentan, Waze nu a anunțat când va remedia problema pentru utilizatorii din Israel.

Waze a fost cumpărat de Google în 2013 pentru o sumă cuprinsă între 1,03 și 1,30 miliarde de dolari. În ultimii ani, Google a preluat cele mai bune funcții de la Waze și le-a adăugat pe Google Maps. Printre funcțiile introduse pe Maps se numără raportarea accidentelor și radarelor de viteză.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide