Waze primește o actualizare importantă pentru șoferii de mașini electrice

Autor: Adrian Somai 15 mai 2023 Știri auto

Disponibilă deja pentru utilizatorii Waze de puțin timp, baza de date care cuprinde toate stațiile de încărcare dedicate vehiculelor electrice ajunge acum și la cei care folosesc Android Auto, respectiv Apple CarPlay. Este o veste cât se poate de bună pentru cei ce folosesc aplicația de navigație Waze, considerată de mulți alternativa principală la Google Maps.

Funcția lansată pe dispozitivele Android și iPhone în luna martie oferă șoferilor indicații pas cu pas către cea mai apropiată stație de încărcare. Acum, datorită suportului pentru Android Auto și CarPlay, funcția va fi la fel de ușor de accesat și din interiorul mașinilor. Compania deținută de Google spune că baza de date a stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice va fi disponibilă pe Android Auto și CarPlay în lunile următoare, potrivit AutoEvolution

Odată cu oferirea acestei funcții, Waze vine în întâmpinarea șoferilor modelelor electrice care se temeau constant cu privire la autonomia mașinilor pe care le conduceau. Acum, această anxietate ar trebui să dispară, sistemul de navigație fiind capabil în orice moment să ofere șoferilor indicații pas cu pas către cea mai apropiată stație de încărcare.

Datorită sistemului său de rutare de ultimă generație, Waze poate ajuta proprietarii de vehicule electrice să ajungă chiar mai repede la o stație de încărcare, deoarece navigația sa ar evita incidentele din trafic susceptibile de a produce încetiniri.

Informații detaliate despre fiecare stație de încărcare

Utilizatorii Android Auto și CarPlay beneficiază de aceleași capabilități că și cei de pe mobil, inclusiv de informații detaliate despre fiecare stație de încărcare. În plus, Waze afișează și detalii esențiale, cum ar fi tipul de priză, astfel încât șoferii să știe cu exactitate că stația spre care se îndreaptă este compatibilă cu mașina pe care ei o conduc.

În același timp, Waze lucrează, de asemenea, la o reproiectare majoră a aplicației, care include noi pictograme și elemente vizuale mai moderne. Spre exemplu, un nou vitezometru este deja disponibil pe pe Android Auto de puțin timp.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide