Waze retrage o funcție mult îndrăgită de șoferi. Aplicația alterează raportarea poliției

Autor: Ionuț Vîlciu 14 sept. 2023 Știri auto

În ultima perioadă, Waze continuă să retragă funcții din populara aplicație de navigare, ceea ce ridică unele semne de întrebare. Unii oameni cred chiar că Google încearcă să distrugă aplicația atât de populară printre șoferi. Probabil că nu este cazul, deocamdată Google nu vrea să combine Waze cu Google Maps, dar unele decizii recente au fost destul de ciudate.

Cea mai recentă decizie care a stârnit un val de controverse este cea legată de eliminarea posibilității de a raporta echipaje de poliție. Unii dintre utilizatori nu mai pot vedea opțiunea „other side” (cealaltă parte). Astfel, ei nu mai pot raporta un radar aflat pe cealaltă parte a drumului. Funcția era disponibilă de ani buni, însă acum nu mai poate fi folosită de anumiți utilizatori.

Se pare că eliminarea acestei funcții a aplicației se întâmplă în etape și a început cu o parte din utilizatorii iOS. Cei ce folosesc telefoane cu sistem de operare Android încă pot vedea opțiunea „cealaltă parte” atunci când raportează poliția, dar numărul utilizatorilor pentru care această funcție devine indisponibilă continuă să crească. Acest lucru ne dă de înțeles că Waze va elimina complet funcția de raportare a mașinii de poliție de pe cealaltă parte a drumului în viitor.

Tot mai multe funcții sunt eliminate din aplicație Waze

Potrivit Autoevolution, cea mai recentă actualizare beta elimină și abilitatea de a raporta vehiculele oprite pe marginea drumului. Nu are niciun sens, deoarece funcția are perfect sens, mai ales la orele de vârf, când un vehicul așezat pe marginea drumului ar putea provoca un blocaj în trafic.

Deloc surprinzător, utilizatorii Waze nu sunt mulțumiți de toate aceste modificări, iar cele mai recente versiuni beta au generat un răspuns prompt din partea utilizatorilor Waze. Aceștia vor opțiunile înapoi, dar compania vrea să rămână cu planul inițial de eliminare a acestora, aparent pentru o experiență mai simplă de utilizare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide