Xiaomi a anunțat prețurile oficiale pentru prima sa mașină. Va fi mai accesibilă decât Tesla Model 3

Autor: Ionuț Vîlciu 29 mart. 2024 Știri auto

Xiaomi a comunicat prețurile oficiale pentru prima sa mașină electrică. SU7 va fi comercializată în China pentru mai puțin de 30.000 de dolari.

Cunoscutul producător de electronice Xiaomi a prezentat la finalul anului trecut prima sa mașina electrică, un model despre care spune că este un rival pentru Tesla și pentru modelele electrice Porsche. În data de joi, 28 martie, producătorul chinez a lansat oficial în China prima sa mașină electrică, eveniment cu ocazia căruia a comunicat și prețurile oficiale.

Potrivit Reuters, în timpul evenimentului ce s-a întins pe două ore, CEO-ul și fondatorul Xiaomi, Lei Jun, a declarat publicului, printre care s-au numărat și șefii producătorilor chinezi de vehicule electrice Nio și Xpeng că modelul standard SU7 va avea un preț de 215.900 de yuani (27.718 de euro), în timp ce versiunile Pro și Max vor costa 245.900 de yuani (31.570 de euro), respectiv 299.900 de yuani (38.502 de euro).

Mașina electrică de la Xiaomi, mai ieftină decât Tesla Model 3

„Este cu 30.000 (yuani) mai ieftin decât Model 3”, a spus Lei Jun. Tesla Model 3 începe de la 245.900 de yuani (31.570 de euro) în China. El a mai spus că multe dintre capabilitățile SU7, care a fost făcute în comparație cu modelele Porsche Taycan și Panamera, le-au depășit pe cele ale Tesla și Porsche. De exemplu, autonomia minimă a mașinii este de 700 km, ceea ce depășește cei 567 km ai Tesla Model 3, a spus Lei.

Lansarea lui SU7 îndeplinește ambiția fondatorului Xiaomi, care a anunțat incursiunea companiei în industria vehiculelor electrice în 2021 și s-a angajat să investească 10 miliarde de dolari în afacerea sa auto ca „ultimul proiect antreprenorial major” din viața sa.

Compania chineză, cunoscută mai ales pentru smartphone-urile sale și pentru gama sa de electrocasnice accesibile, a început să preia comenzi pentru SU7 de la ora 22:00. Ora Beijingului și a spus că a primit 50.000 de comenzi în primele 27 de minute.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Xiaomi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide