Ford anunță prețurile pentru noul Explorer EV. Start de la 47.500 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 27 mart. 2024 Știri auto

Noul Ford Explorer și-a încheiat călătoria în jurul lumii, iar compania anunță prețurile oficiale pentru noul său model electric. Explorer EV pornește în România de la 47.500 de euro.

Lexie Alford a stabilit în data de 26 martie 2024 recordul oficial de a fi prima persoană care a călătorit în jurul pământului într-un vehicul electric folosind noul Ford Explorer. Pentru a sărbători Charge Around The Globe, Ford a confirmat prețul și specificațiile noii game Ford Explorer. Călătoria reușită de Lexie și Explorer a traversat șase continente, a trecut prin 27 de țări și a acoperit peste 30.000 de kilometri.

Noul Explorer complet electric este primul vehicul electric Ford dezvoltat și construit în Europa. Mașina a rezultat din parteneriatul dintre Ford și Volkswagen, fiind construită pe platforma MEB, astfel că se înrudește îndeaproape cu mașini precum Volkswagen ID.5. Autonomia maximă oferită de Explorer este de 602 km pentru o singură încărcare.

Specificații oficiale și prețuri în România pentru noul Ford Explorer

Gama Explorer este deschisă de un sistem de propulsie cu tracțiune spate, cu un singur motor (RWD) sau cu tracțiune integrală cu două motoare (AWD). Ambele utilizează o baterie de tip nichel-mangan-cobalt (NMC). Versiunea cu un singur motor folosește un acumulator de 77 kWh, în timp ce cea cu două motoare beneficiază de un acumulator puțin mai mare, de 79 kWh.

Pentru modelul AWD, încărcarea de la 10-80% durează aproximativ 26 de minute dacă se folosește o stație de încărcare DC de 185 kW. Nu doar încărcarea este rapidă. Cu 340 CP, Ford Explorer poate atinge 100 km/h cu start de pe loc în 5,3 secunde. Versiunea cu un singur motor electric produce 286 CP și poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde. De asemenea, versiunea cu tracțiune spate are o autonomie maximă de până la 602 km, în timp ce cea cu două motoare poate parcurge până la 566 km cu o singură încărcare.

În România, noul Ford Explorer complet electric  va avea un preț de listă de 47.500 de euro. Ford anunță că mașina va putea fi cumpărată cu prețul de 39.500 euro cu TVA prin programul Rabla Plus, preț valabil pentru versiunea Select RWD Extended Range.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide