Xiaomi va prezenta în august conceptul primului său automobil electric

Autor: Mihai Morcovescu 23 iul. 2022 Știri auto
Xiaomi va prezenta în august conceptul primului său automobil electric

Compania chineză producătoare de echipamente electronice Xiaomi a lansat în 2016 primul său vehicul electric. Acesta era o trotinetă similară cu cele cu care majoritatea dintre noi ne jucam în copilărie și purta denumirea de Xiaomi M365 sau Mi Electric Scooter.

Acum, la șase ani distanță, gigantul asiatic se pregătește să dezvăluie primul prototip de automobil cu emisii zero. Acesta va fi prezentat în premieră mondială în cursul lunii august și va intra în producția de serie în 2024.

Producția viitorului model Xiaomi va demara în 2024

Gigantul tehnologic își dezvăluia anul trecut planurile de a pătrunde în forță pe piața auto. Chinezii anunțau o investiție de peste 10 miliarde de dolari în următorii zece ani. Spre final de 2021, Xiaomi semna un contract cu Comitetul de management al zonei de dezvoltare economică și tehnologică din Beijing.

Scopul era acela de a construi în Yizhuang un sediu pentru afacerile sale din domeniul auto, dar și unul de cercetare și dezvoltare. În același timp, Xiaomi urma să construiască o fabrică unde ar urma să producă în viitor 300.000 de mașini anual.

Unitatea de producție va fi ridicată în două etape. Într-o primă fază, capacitatea anuală de producție va fi de 150.000 de vehicule. Primul vehicul cu emisii zero Xiaomi este de așteptat să iasă de pe linia de producție în cursul anului 2024.

Prototipul acelui model va fi dezvăluit luna viitoare, după cum anunță publicația chineză Sina Tech. Potrivit aceleiași surse, designul conceptului este semnat de specialiștii de la Shanghai HVST Automobile Design, cei care au realizat și conceptul WM Motor Maven.

În luna martie, echipa Xiaomi de cercetare și de dezvoltare în afacerile sale de automobile a crescut la peste 1.000 de oameni și va continua să-și extindă echipele concentrându-se pe tehnologiile de conducere autonomă și cockpit-urile inteligente.

Nu este foarte clar cât de apropiat va fi acest prototip de versiunea de producție. După debutul din august, prototipul va trece printr-o serie de teste, inclusiv în condiții extreme de iarnă.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide