Zbor uman la 220km/h pe proaspăt deschisul Transfăgărășan. 0-100 km/h în 4 secunde

Autor: Marius Vișan 02 iul. 2021 Știri auto

În această săptămână s-a redeschis oficial circulația rutieră pe Transfăgărășan. Evenimentul a fost marcat în acest an de un spectacol inedit, dezvoltat de către sportivii Red Bull Skydive Team. Este vorba de primul zbor de-a lungul Transfăgărășanului, la o viteză de 220 km/h.

După ce s-au lansat de pe linia crestei Vârfului Capra – Șaua Doamnei, ajungând de la 0 la 100km/h în numai 4 secunde, sportivii echipei Red Bull Skydive au sfidat limitele aerodinamicii, realizând trei tipuri de zbor fără propulsie mecanică.

Acestea ar fi zbor în formație de-a lungul serpentinelor din Transfăgărășan, zbor de proximitate, razant crestei muntoase Netedu și zbor acrobatic în formație, realizat cu ajutorul parașutelor.

Acest tip de zbor a fost primul făcut peste serpentinele Transfăgărășanului, unde doar experiența miilor de salturi ale sportivilor au putut ține sub control, la coborâre de peste 4.000 de metri, costumele nepropulsate mecanic.

Condițiile meteo foarte dificile de deasupra Munților Făgăraș au schimbat radical strategia inițială de zbor cu care cei 3 sportivi au aterizat în România. Din cauza zonei montane înalte și a instabilității meteorologice, planul a trebuit schimbat în aer. S-a întâmplat chiar înainte de lansarea din elicopter.

„A fost o provocare să poți integra un astfel de zbor într-un mediu montan”, a spus și Alina Sime, consilier de pregătire și siguranță a zborului, co-fondatorul companiei TNT Brothers.

În perioada 28 iunie – 30 octombrie 2021, DN 7C – Transfăgărășan este deschis integral

Cu o lungime totală de 151 km, Transfăgărășanul traversează cei mai înalți munți din țară, Făgăraș. Practic, leagă Muntenia de Transilvania. Cel mai înalt punct al acestui drum ajunge la altitudinea de 2042m, în apropiere de lacul Bâlea.

Din cauza asta, zona montană înaltă este închisă circulației rutiere pe timp de iarnă. În jurul lacului Bâlea se poate ajunge doar cu telecabina, de la cabana Bâlea Cascadă. Telecabina funcționează pe tot parcursul anului.

În perioada 28 iunie – 30 octombrie 2021, DN 7C – Transfăgărășan este deschis integral din localitatea Bascov (km. 0) până la intersecția cu DN 1 (km.152).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Red Bull Skydive


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide