Zvonuri confirmate de un concept vechi: la Paris 2012 vom vedea Porsche Panamera Break

Autor: Oraan Mărculescu 29 aug. 2012 Știri auto

Până acum ceva vreme, când spuneai Porsche, te gândeai automat la Porsche 911 Carrera, o maşină sport contradictorie, dar care a devenit o adevărată legendă.

Nimeni nu ar fi crezut că Porsche va face şi altceva. De exemplu, un Porsche ieftin, cu motor în faţă – dar uite că a apărut 924. Sau un Porsche gran turism, cu motor V8, nu boxer – dar a apărut 928. Despre încălcarea tabu-ului ”noi nu vom face SUV-uri!” prin Cayenne, orice are sens la Porsche – chiar şi un Porsche break.

Conform zvonurilor din ce în ce mai consistente, cu ocazia Salonului Auto Paris 2012 vom vedea conceptul unui Porsche Panamera Break, modelul de serie ulterior urmând a contracara avântul lui Mercedes-Benz CLS Shooting Break.

Însă acesta nu va fi primul break Porsche din istoria mărcii, deoarece în trecut a mai existat o tentativă de acest fel. Atâta doar că atunci era vorba de un break derivat din luxosul pe atunci Porsche 928 (respectivul prototip chiar a fost expus recent la Pebble Beach).

Faţă de coupe-ul de serie 928, prototipul 928 H50 are un ampatament alungit, o pereche suplimentară de portiere (mult mai mici şi cu deschidere inversă, cum are Mini Clubman, de exemplu) şi un hayon mai puţin înclinat, precum şi geamuri laterale mai generoase.

Alte detalii nu cunoaştem despre acest prototip Porsche 928 H50, dar un lucru e clar: suntem foarte curioşi să vedem cum va arăta ”nepotul” său, noul concept Panamera Break de la salonul auto parizian.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide