Am condus noul CL 63 AMG! Maşina perfectă?!

Autor: Dan Vache 04 nov. 2011 Test in premiera

Cel mai mare coupe produs de Mercedes-Benz are o istorie modernă. Primul coupe bazat pe Clasa S a fost lansat abia în 1998 sub deja celebrul nume CL, adică, pe înţelesul tuturor, Comfort Leicht. Confort uşor? Da, ştiu, sună extrem de ciudat. Personal cred că termenul Leicht este folosit mai mult metaforic decât în sensul său adevărat, deoarece actuala generaţie de CL este chiar mai grea decât un Clasa S, din cauza ranforsărilor care trebuie să compenseze lipsa montantului central. Este adevărat, primele generaţii de CL erau construite pe platforme de S mai uşoare, cu ampatamente mai scurte dar în timp, ideea de coupe de super-lux s-a schimbat mult. Şi de aceea, acum, Comfort Leicht cred că se referă mai mult la uşurinţa cu care maşina asta poate să ofere cel mai mare confort din lume.

Bijuteriile coroanei CL sunt versiunile AMG. Foarte scumpe, foarte rapide şi echipate exclusivist, aceste minunate creaţii ale diviziei sport Mercedes-Benz au evoluat enorm de-a lungul anilor. De la 55 AMG-ul aspirat din 2001 cu 360 CP şi 530 Nm s-a ajuns la 55-ul din 2003 cu supraalimentare cu compresor, 500 CP şi 700 Nm. Era ante-criză a însemnat lansarea versiunilor 65 şi mai apoi 63, V12 biturbo şi V8 aspirat de 6.2 litri. Dacă prima versiune dintre acestea a supravieţuit deoarece se afla la un nivel de preţ unde criza nu prea contează, versiunea 63 a fost modificată anul anul acesta în noul spirit eco adoptat de AMG. Adică 5.5 litri biturbo, 544 CP şi 800 Nm. Un pachet nebunesc aduce pe 63 frânele de pe 65, 571 CP şi 900 Nm.

Schimbarea motorului de 6.2 litri printre modelele AMG a coincis la CL cu lansarea unui facelift menit să poarte meniul proaspăt către 2013 când va apărea noua generaţie, moment în care foarte probabil CL va deveni S-Klasse Coupe. Până atunci, noile faruri, grila, spoilerele şi partea din spate au fost restilizate. Personal mă topesc după detaliul retro al spatelui, cu luminile albe care încadrează numărul. Interiorul a fost îmbunătăţit la nivel de materiale şi detalii (cred că acesta este cel mai greu lucru din lume – să faci dintr-un CL o maşină ŞI mai bună) şi echipamente. Desigur, CL-ul este acum disponibil cu noi modele de jante şi diverse nuanţe de vopsea mată.

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide