Am testat Mercedes-Benz CLS 350 CDI Blue EFFICIENCY

Dacă te simţi singur, cumpără-ţi un CLS 350 CDI Blue EFFICIENCY. Îţi vei face foarte mulţi prieteni, şi mai ales, foarte multe prietene. Aceasta este momentan cea mai frumoasă limuzină pe care ţi-o poţi cumpăra în România.

Am testat Mercedes-Benz CLS 350 CDI Blue EFFICIENCY Am testat Mercedes-Benz CLS 350 CDI Blue EFFICIENCY

Chiar dacă mă repet spunând asta trebuie să o fac pentru că am devenit obsedat de caroseria ei. Mercedes-Benz CLS este cea mai frumoasă limuzină din lume. Spun asta pentru că ideea de coupe cu patru uşi este nouă, jucătorii din segment sunt puţini iar oamenii vor compara CLS cu o alternativă de limuzină clasică şi nicidecum cu una a unui coupe mai practic. Adică cu portbagaj şi spaţiu în spate mai mare pentru pasageri plus două uşi posterioare. De fapt, Audi declară că al său A7 - primul test tot în paginile noului ProMotor, numărul 81 pe piaţa din 5 mai, este o alternativă la A8. Mercedes-Benz nu spune acelaşi lucru despre CLS din simplul motiv că S-Klasse nu poate fi comparat cu nimic altceva. Nici măcar cu ceva de la ei din gamă.

Adevărul este că după ce te-ai urcat într-un CLS sau ai stat lângă unul, nu prea îţi mai vine să conduci un E-Klasse. Şi nici măcar un SL sau chiar un S actual. Pentru că cine ştie să configureze un Mercedes-Benz are toate şansele să-şi comande o maşină care va da pe spate tot oraşul. De fapt toate oraşele prin care treci cu maşina. Forma posteriorului este o reinterpretare a designului primului model şi nimeni nu va mai putea să deseneze un montant spate şi un portbagaj atât de frumos pentru că asta ar însemna să copieze pur şi simplu forma perfectă a CLS-ului. Şi asta nu se poate decât dacă eşti designer chinez la o marcă cu nume care sună a fructe...

Exemplarul din acest test arată foarte bine şi datorită pachetului AMG şi a jantelor uriaşe. Dacă veţi vedea vreodată un CLS cu jantele standard de 17 inch vă garantez că veţi folosi cuvinte care numai a nume de fruct nu vor suna. Cele mai scumpe jante sunt cele pe care le vedeţi pe maşina din test - sunt AMG, au 19 inch diametru şi costă extra 3.162 euro cu TVA. Pentru un aspect desăvârşit al exteriorului vă recomand totuşi pachetul AMG - costă 3.658 euro şi vine în plus şi cu o setare sport pentru suspensie, volan sport multifuncţional în trei spiţe şi îmbrăcat în piele Nappa plus jante de 18 inch şi covoraşe interioare AMG. În plus, acest pachet scade preţul jantelor de 19 inch AMG la 1.054 euro. Toate culorile metalizate disponibile pe CLS au un preţ fix - 1.128 euro cu TVA. Farurile cu LED - un must al acestor timpuri - 1.848 euro.

Acestea se potrivesc de minune cu un alt pachet, scump, dar care face toţi banii dacă vrei ca prietenii tăi cu S-Klasse să se urce în noul tău CLS şi să se minuneze. Costă 5.580 de euro şi pe lângă lumina ambientală îţi aduce un interior îmbrăcat complet în piele. Adică vei petrece minute bune în interior căutând porţiunile care NU sunt îmbrăcate în piele. Ca un sfat subiectiv, recomand combinaţia piele neagră cu aubergine - datorită pachetului Exclusive de care am vorbit mai sus costă doar 310 euro cu TVA.

Altfel, mai sunt dotări pe care ar trebui să le luaţi în seamă pentru a desăvârşi un interior cu un design extrem de reuşit, desenat parcă în jurul fiecărui pasager în parte. Trapă - 1.438 euro, COMAND APS cu magazie de DVD-uri şi LINGUATRONIC - 3.546 euro, sistemul de sonorizare Harmann Kardon LOGIC 7 - 977 euro, sistemul automat de climatizare multi-zonă THERMOTRONIC - 918 euro, pachetul scaune multicontur - 645 euro sau scaunele climatizate faţă - 1.314 euro.

Nu ar trebui să uitaţi de cutia EASY-PACK pentru portbagaj, perfectă pentru obiectele mici care pot zbura prin portbagaj - 205 euro. La fel, plafonul poate fi îmbrăcat în piele alcantara de diverse nuanţe, asta este o dotare care va schimba complet ambianţa în interior. Nu costă extra datorită pachetului Exclusive. Puteţi să uitaţi de opţionala - jaluzea electrică lunetă - este foarte scumpă, 477 euro şi nu prea are rost. La fel şi scaunele încălzite spate, dacă sunteţi doar doi. Economisiţi 465 euro.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.