Am testat primul SEAT Leon cu 3 uşi din istoria mărcii!

Lansarea celei de-a treia generaţie a lui Seat Leon vine (pentru prima dată) şi cu o versiune în 3 uşi. Iată câteva impresii de la primul test internaţional ce a avut loc în Spania - ţara natală a modelului spaniol.

Am testat primul SEAT Leon cu 3 uşi din istoria mărcii! Am testat primul SEAT Leon cu 3 uşi din istoria mărcii!

Noul Seat Leon SC (Sports Coupe) poate fi recunoscut ca fiind primul Leon din istorie cu 3 uşi. Pentru a-i imbunătăţii performanţele, inginerii spanioli au venit cu o serie de modificări care să-i accentueze aspectul de coupe. In comparaţie cu versiunea cu 5 uşi, acesta are un ampatamentul redus cu 35 mm, o gardă la sol mai mică cu 13 mm, iar linia plafonului a fost puţin mai coborâtă în partea din spate. Toate acestea au dus la o scădere a greutăţii maşinii cu 20 kg, ceea ce înseamnă o masă totală de numai 1.093 kg.

In ce priveşte aspectul exteior, partea frontală este identică cu cea a modelului în 5 uşi. Adică păstrează aceeaşi identitate de marcă puternică, evidenţiată de noua grilă împletită şi de noile blocuri optice cu tehnologie LED.

Spatele păstrează acelaşi design al stopurilor, acestea fiind şi ele garnisite cu LED-uri, doar luneta pare un pic mai inclinată, asta probabil pentru a accentua aspectul de coupe. În schimb, din lateral, se observă lipsa celui de-al treilea geam şi muchiile de deasupra bosajelor, care acum sunt mai proeminente.

Insă, pentru a avea cel mai sportiv Leon în 3 uşi, recomandăm versiunea de echipare FR. Aceasta vine cu un spoiler faţă şi spate profilate mai sportiv, două guri de evacuare rotunde plasate în partea stângă şi, bineînţeles, iniţialele FR, aplicate pe grilă şi pe hayon. Asta dacă ne referim doar la exterior...

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.