Chevrolet WTCC R+

Autor: Andrei Cosmin Iordache 23 ian. 2007 Test in premiera

Exista doar cinci bucati din acest model, botezat misterios WTCC R+. A fost nevoie de ele ca sa se poata omologa masina de curse WTC S2000, urmand a fi produsa si o serie limitata, de 1.000 de exemplare. Insa, potrivit unui oficial cu care am stat de vorba la Estoril, piata nu le-a vrut si s-a renuntat la proiect.

Pacat, de o mie de ori pacat! Bazata pe platforma modificata de Nubira/Lacetti, WTCC R+ a fost prima masina in care am executat bine heel&toeing, facand retrogradarile mult mai line. Pedalierul sport mi-a usurat mult incercarile, dar povestea masinii nu se opreste aici. Motorul de 1,8 litri este supraalimentat cu turbina si dezvolta 172 CP. Ce-i mai important, insa, curba de cuplu a fost optimizata, astfel incat simti in spate lovituri pe care numai masinile cu staif ti le administreaza. Scutit si de vreo doua chintale de materiale fonoabsorbante, sedanul coreean era o placere pe virajele tehnice. Centrul de greutate coborat (garda la sol este cu 30 mm mai mica), franele supradimensionate (325 mm) si slick-urile cu doar cateva canale taiate manual formeaza un cocktail greu de uitat, manevrabilitatea si comportamentul la limita fiind siderante.

Nu va lasati derutati de cifrele seci din caseta tehnica: atunci cand vine vorba de placerea pura a pilotajului, WTCC R+ se afla in top, fiind oricand binevenit, zic eu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...Comentarii
Inchide