Premiera  Dacia Logan MCV facelift - test în România

Am testat Dacia Logan MCV facelift şi am ajuns la o singură concluzie ce poate fi exprimată printr-un singur termen, termen folosit şi de Dacia în acronimul MCV: convivial.

Dacia Logan MCV facelift - test în România Dacia Logan MCV facelift - test în România

Logan MCV facelift mai elegantPărerile sunt împărţite, mulţi spun că Dacia Logan MCV este un produs urât, alţii din contră, susţin că MCV-ul este mai echilibrat stilistic decât sedanul. De asemenea există polemica faceliftului: arată modele Dacia mai bine după schimbarea la faţă? Deci subiectul Dacia Logan MCV facelift nu poate fi decât unul disputat şi de asta ne-am convins în test drive-ul realizat cu ocazia lansării oficiale în România

Cu puţină imaginaţie, având într-o mână poza unui Dacia Logan facelift şi în cealaltă o imagine a oricărui Logan MCV de pe stradă, va fi foarte uşor să vă formaţi pe retină portretul vehiculului recent reîmprospătat de la Dacia. Practic, Dacia Logan MCV facelift respectă îndeaproape reţeta renovării modelului Logan în trei volume. Dar, ca şi în cazul modelului sedan Dacia Logan, faceliftul este mai degrabă alinierea la noua imagine de marcă Dacia, acea imagine impusă de Sandero şi asociată frecvent de cârcotaşi cu băutorii de bere.

Schimbari minore in spate Totuşi, operaţia estetică este bine venită şi în cazul celui mai spaţios model de la Dacia. Schimbări de esenţă nu există, însă cele de suprafaţă fac diferenţa. Grila „zâmbitoare”, blocurile optice ce înglobează semnalizatoarele, noile spoilere şi pigmentarea suprafeţelor de plastic negru în culoarea caroseriei sunt principalele modificări stilistice. Dacia Logan MCV facelift se îndepărtează astfel de la imaginea conceptului Logan Steppe, adoptând o imagine mai metrosexuală.

În timp ce lucram la şedinţa foto şi video a acestui material, un recent posesor de Dacia Logan MCV a oprit lângă noi şi, cam dezamăgit, s-a confesat că regretă că nu a mai aşteptat puţin pentru a îşi lua “MCV-ul cel frumos”, după cum a numit curiosul modelul pe care noi tocmai îl imortalizam.

Dacia Logan MCV facelift este, însă, departe de a fi frumosâ rămâne la fel de masiv, spatele şi înălţarea plafonului te duc cu gîndul tot la un vehicul comercial. Însă este foarte practic şi impune în română termenul “convivial”, folosit de francezi pentru a descrie o atmosferă plăcută în compania celor dragi. Sau, mai pe româneşte, Dacia Logan MCV facelift este destul de mare şi agreabil pentru a îţi strânge amicii şi a merge la iarbă verde pentru un festin culinar cu iz de cărbuni.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.