Dacia Sandero 1.4 MPI – primul test

Autor: Oraan Mărculescu acum 14 ani Test in premiera

Stabilitatea în curbe şi performanţele la frânare sunt la acelaşi nivel cu Sandero 1,6 MPI, maşina îngurgitând fără probleme curbe relativ strânse cu viteze de 80-90 km/h, suficient pentru majoritatea şoferilor. Consumul estimez că poate fi apropiat de cifrele oficiale doar dacă în maşină se află o singură persoană, fără porniri viteziste. Altfel, încărcarea maşinii va necesita turaţii mai mari de funcţionare a motorului, prin urmare şi un consum crescut, mai apropiat de cifrele oficiale ale motorizării de 1,6 litri. Asta este, trebuie să ne obişnuim cu ideea că fiabilitatea şi concepţia mai veche a motorului ne costă nişte grame în plus de benzină pe kilometru.

Sandero 1,4 - oferta suficient de buna Verdictul referitor la Dacia Sandero 1,4 MPI este mult mai rezervat. Nu atât în ce priveşte motorul, care mi-a depăşit puţin aşteptările, cât în ce priveşte versiunea de echipare Ambiance. Aceasta are câteva minusuri importante în ce priveşte confortul şi, sincer, diferenţa de 700 euro faţă de Preference nu mă convinge – prefer să dau aceşti bani pentru un confort sporit, chiar dacă maşina mă va costa astfel 8.050 euro. Motorul de 1,4 litri nu este o alegere rea, dar este clar că se pretează mult mai bine rolului de navetist pentru una sau două persoane în traseu urban decât drumurilor lungi cu toată familia în regim extraurban (caz în care motorizarea de 1,6 litri este o alegere mai bună).

Dacia Sandero 1,4 MPI primeşte un 7 onest, fiind o ofertă destul de atractivă în peisajul actual al clasei mici – însă depinde de nivelul de echipare dacă această notă 7 este rezultatul lui 6,51…

Rezumând, se poate spune despre Dacia Sandero că este un automobil suficient de reuşit pentru banii pe care îi reclamă, criticile nefiind puţine – însă acestea sunt puse în umbră de costurile avantajoase. Maşina le este dedicată celor care doresc un automobil pragmatic şi care pot aprecia corect raportul preţ/maşină pe care Sandero îl oferă, trecând peste ideile preconcepute privind marca românească.

Aşteptăm părerile voastre despre Dacia Sandero, după ce o veţi testa în acest weekend la dealerii Dacia, cu ocazia "Porţilor Deschise".

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...
Tags:Comentarii
Inchide