Ford B-Max – TEST de prim contact. CraioVANul familist

Autor: Adrian Mihălţianu 30 aug. 2012 Test in premiera

B-Max se remarcă prin nişte soluţii specifice: absenţa stâlpului median permite deschiderea prin culisare a uşilor spate, astfel accesul fiind semnificativ mai uşor atât pentru copii, cât şi pentru cei în vârstă. Dacă aveţi un părinte cu probleme de deplasare, să ştiţi că această soluţie este una care vă va scuti de multe neplăceri!

Ford B-Max, uşi culisante

E adevărat, soluţia Ford vine cu două inconveniente: unul este şina exterioară, care, deşi este frumos integrată în caroserie de către designerii Ford, va strânge cu siguranţă murdărie de pe străzile noastre româneşti. Al doilea este furtunul de protecţie al cablajelor din spate, care devine aparent atunci când deschizi uşa din spate, cu potenţiale probleme de fiabilitate în timp. Personal, cred că avantajele unei uşi culisante sunt mult superioare acestor două inconveniente.

În al doilea rând, scaunele spate şi cel al pasagerului din faţă se pot rabata complet, astfel încât suprafaţa de încărcare devine impresionantă. Nu obţii un spaţiu de încărcare perfect plan, dar ai destul pentru un LCD, o maşină de spălat sau chiar nişte schiuri – într-o maşină de clasă mică!

Ford B-Max, scaunele rabatabile

Mai interesante sunt spaţiile de stocare uriaşe din uşi şi de lângă scaune, care permit unei familii să îşi distribuie absolut tot ce are nevoie în habitaclu, fără să sufere. În fine, portbagajul are 318 de litri, o valoare bună în segment dar care va fi OK doar pentru familiile cu un copil, nu pentru cele extinse (pentru ele, încercaţi un C-Max).

De remarcat şi tehnologiile disponibile – ABS, ESP, Active City Stop (reduce riscul sau gravitatea urmărilor coliziunilor în mediul urban), Ford SYNC (controlezi muzica sau smartphone-ul tău prin simple comenzi vocale), care fac din B-Max o maşină cu adevărat sigură. A obţinut cinci stele la EuroNCAP, în cazul în care mai aveaţi dubii!

Ford B-Max, interior

Merită aşadar un B-Max? Răspunsul în pagina următoare…

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide