Honda Insight – Dinamică şi Buget (2/2)

Autor: Cosmin Iordache 13 aug. 2009 Test in premiera

VEZI AICI TOATE EPISOADELE TESTULUI CU HONDA INSIGHT

Honda spune despre sine că este un hibrid pentru toată lumea, ceea ce înseamnă că nu are un preţ foarte piperat. Trebuie precizat că acest model vine destul de bine echipat în standard, având climă automată, faruri cu xenonx, volan şi schimbător în piele, sistemul VSA -Controlul stabilităţii şi tracţiunii, adică se poate compara cu o versiune superioară a oricărui automobil din clasa compactă.

De asemenea, mai are un avantaj şi anume faptul că multe ţări din Uniunea Europeană oferă scutiri de taxe şi chiar stimulente. De exemplu în Italia se dau stimulente din partea statului de 2.800 de euro la fiecare hibrid cumpărat. În Franţa se deduc 2.000 de euro din preţul de catalog al dealerului pentru un hibrid cumpărat de o persoană fizică. În Germania nu se percep taxe timp de 2 ani de zile pentru un hibrid Euro V, ieri deduceri la taxe se fac şi în Belgia, Elveţia, Suedia şi în ţările cu o fiscalitate ridicată.

La noi singurul avantaj se înregistrează la taxa de primă înmatriculare, aceste automobile fiind scutite. Dar este posibil ca în viitor să se introducă mi multe stimulente pentru un astfel de automobil, ca partea a dezvoltări comunitare durabile. Preţul cu toate taxele al acestui model este de 21.396 EUR şi în aceşti bani, cei de la Honda dau şi un sistem de navigaţie. Deci putem spune că este cel mai ieftin hibrid pe care îl poţi cumpăra la ora actuală.

În concluzie este un automobil interesant şi încă un pas făcut de hibrizi spre garajele noastre. În termeni de condus nu diferă semnificativ faţă de orice alt automobil din clasa sa cu motorizare similară, este îndeajuns de spaţios şi arată chiar bine o dată ce te obişnuieşti cu "coada Kamm". Probabil cel mai mulţi vor alege la aceşti bani un model diesel german. Dar era hibrizilor este încă la început şi pun rămăşag că progresele tehnologice ale acestui tip de propulsie vor fi îndeajuns de rapide, încât să depăşească celelalte tipuri de propulsii ca şi avantaje. Va fii exct caşi cu laptop-urile, se va ajjunge la un moment în care hibrizii vor marginaliza practic motoarele termice convenţionale.

 

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide