Raritate: Audi TT RS MTM roadster

Rar se iveşte ocazia de a testa un model cu adevărat special. Un model aparte modificat de o firmă cu renume. Şi nu vorbim de tuning kitsch ci doar de modificarea puterii. Iată-l pe Audi TT RS MTM, partea întunecată a forţei.

Raritate: Audi TT RS MTM roadster Raritate: Audi TT RS MTM roadster

Orice pasionat de Audi a auzit de modelele RS. Şi de tunerul MTM. Motoren Tehnik Mayer este un tuner cu renume în Germania şi nu numai. Are sediul în apropiere de Ingolstadt ăi este specializat pe modele grupului VAG. MTM nu face tuning optic, ci doar modificări de performanţă. Este soluţia ideală pentru cei care nu sunt mulţumiţi de puterea standard a automobilului pe care îl deţin.

Audi TT RS roadster este un automobil special încă din varianta de serie. Este un fel de urmaş al legendarului şi originalului model quattro. Audi a îndrăznit să readucă ceva din spiritul unei legende dispărute acum 20 de ani. TT RS pune în prim plan tracţiunea integrală şi motorul cu cinci cilindri în linie. Motorul de 2,5 litri turbo produce 340 CP în varianta de uzină plus un impresionant cuplu motor de 450 Nm.

Audi TT RS Roadster este un automobil respectabil încă din varianta de serie. Exemplarul nostru era însă mai special de atât. A fost modificat cu un kit MTM de putere de către Devil Motors, firmă ce aparţine fostului pilot de raliuri Emanuel Ilina. Astfel puterea a fost mărită de la 340 la 408 CP. Sistemul de tracţiune integrală a fost şi el îmbunătăţit cu ajutorul unui ECU MTM Haldex generation 4.

Rezultatul este un automobil extrem de puternic şi rafinat cu reprize fenomenale în orice treaptă de putere. Motorul elastic a devenit parcă şi mai flexibil după surplusul de putere grefat de MTM. Reprizele în treptele 4 şi chiar 6 sunt incredibile. E nevoie doar de o scurtă apăsare pe pedala de acceleraţie este suficientă pentru orice depăşire.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.