Test în premieră – Renault Megane Coupe-Cabriolet Floride 1.4 TCe

Doar 1.200 unităţi produse, dintre care 15 sunt rezervate României. O serie limitată cu parfum de Brigitte Bardot şi aer rebel şi libertin din anii 50-60.

Test în premieră – Renault Megane Coupe-Cabriolet Floride 1.4 TCe Test în premieră – Renault Megane Coupe-Cabriolet Floride 1.4 TCe

Cabrioletul încă face parte din lucrurile exotice în România. Este încă un moft în opinia marii majorităţi, dar poate mai dureros este faptul că dintre cei care aleg o astfel de caroserie principala raţiune este epatarea. Probabil şi percepţia mea este inundată de stereotipuri, dar în mod cert m-am săturat de cabriolete conduse la 42 de grade la 3 P.M. pe bulevardele bucureştene când frunzele gâfâie de caniculă, de cabriolete a căror caroserie imploră milă sătule de vibromasajul provocat de sistemul audio, şi mai am destule imagini care să îmi irige stereotipurile.

Pe undeva resping şi eu ideea de cabrio în această ţară. În primul rând datorită prafului. Apoi ai mari şanse să te trezeşti cu vreo flegmă în freză primită cadou de la vreun coleg de trafic care nu a auzit de batistă şi expectorează ca o vidanjă defectă.

Dacă ai scăpat de flegmă nu ai nici o şansă să ratezi mucul de ţigară, poate nu te va lovi direct, dar în mod cert va ateriza prin maşină, suficient cât să-ţi compromită tapiţeria. Iubesc cabrioletul, în garajul ideal sunt vreo două, trei exemplare, dar probabil l-aş scoate la aer când marea majoritate a "spectatorilor" dorm sau aş alege un traseu relativ pustiu, şi din fericire mai sunt astfel de drumuri în România.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.