Test în România: Noul VW Amarok

Volkswagen intră pe piaţa pick-up-urilor prin intermediul lui VW Amarok, o maşină gândită să satisfacă toate nevoilor celor care utilizează un astfel de vehicul.

Test în România: Noul VW Amarok Test în România: Noul VW Amarok

ProMotor a testat noul VW Amarok, echipat cu propulsorul diesel bi-turbo de 2,0 litri, capabil să dezvolte 163 CP la 4.000 rpm şi un cuplu de 400 Nm într-un interval de turaţii cuprins între 1.500 şi 2.000 rpm. În plus, modelul testat a dispus de transmisie 4X4 nepermanentă cu diferenţial blocabil, dar şi suspensie heavy duty, adică maşina avea montate pe spate arcuri foi.

Din punct de vedere al design-ului, noul VW Amarok se încadrează perfect în noua imagine de marcă, lansată odată cu noul VW Golf. Practic, Amarok prezintă un aer de un Golf mare. De la grila radiatorului până la forma blocurilor optice faţă, Amarok se încadrează perfect în linia noului trend de imagine al constructorului german.

Imaginea generală a maşinii este una fermă şi clară, dată în primul rând de dimensiunile gabaritice (lungine: 5.254 mm; lăţime: 1.944 mm; înălţime:1.834 mm), fiind practic cel mai mare VW din parcare. Chiar şi posesorii de Toureg întorc capul, invidioşi, după nouă maşină a celor de la Volkswagen. Dimensiunile mari, dar mai ales versiunea de caroserie pick-up, fac ca Amarok să devină, cel puţin pentru un moment, un soi de curiozitate a şoselelor. Un mic dezavantaj este dat de ampatamentul mare (3.095 mm), necesitând o atenţie sporită la treceri peste praguri.

Elementul de design care frapează este dimensiunea foarte mare, chiar exagerat de mare a siglei mărcii montată în spatele maşinii.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.