Premiera  VW Golf 6 Cabriolet – condus pe Litoral 2011, România!

Noul Cabriolet al lui VW Golf este disponibil în România. L-am scos la un test pe Litoralul românesc. O ţară pur şi simplu surprinzătoare avea nevoie de o maşină la fel. Iată de ce noul Golf Cabriolet va deveni maşina visurilor copiilor noştri.

VW Golf 6 Cabriolet – condus pe Litoral 2011, România! VW Golf 6 Cabriolet – condus pe Litoral 2011, România!

Dacă istoria ar începe astăzi pentru modelele Cabriolet ale lui Volkswagen, urmaşii acestui Golf decapotabil pe care îl vedeţi aici ar avea mari probleme. Pentru că aceasta este una din cele mai reuşite maşini construite vreodată la Wolfsburg. Şi asta deoarece este un produs foarte bine echilibrat între "ce vor clienţii" şi "cum trebuie să arate şi să se simtă un VW adevărat".

În ultimii ani Volkswagen a crescut enorm. Maşinile sunt mult mai bine construite la interior, versiunile economice consumă extrem de puţin iar confortul este, mai mult ca niciodată, pe primul plan. Vedeţi noul Touareg, dar şi noul Passat. Toţi aşteaptă acum noul Golf dar până ce acesta va sosi, anul acesta înseamnă pentru VW reînvierea unei legende a mărcii, modelul Cabriolet. Era logic să ne aşteptăm ca acest nou cabrio să fie maşina despre care să nu se mai spună că este doar un alt VW plictisitor care îşi face treaba perfect dar este insipid şi lipsit de orice fel de comunicare spirituală cu şoferul. Nu spun că noile Passat şi Touareg au această problemă, dar nici nu pot spune că îmi vine să mă urc într-una din ele şi să plec în înconjurul lumii. Passat şi Touareg tot mai ai nevoie de ceva. Scânteia lui VW.

Aceasta este o sclipire pe care doar VW o are şi pe care o simt toţi cei care privesc primul Beetle construit. Sau prima generaţie de Golf. Sunt maşini cu o identitate aparte care nu pot fi considerate plictisitoare nici dacă sunt negre cu interior negru. Sau gri, absolut tot interiorul gri. Tipic VW. Nu, maşinile astea două vorbesc cu tine. Îţi transmit stări şi ţi-e greu să le rezişti. Dacă totuşi mai ai ceva voinţă în tine şi nu recunoşti că vrei un Golf de primă generaţie în garaj, îţi prezint Golf Cabriolet, o maşină-escroc sentimental care va şterge pe jos cu mintea şi cu sentimentele tale. Pentru mine, chestia asta pătrată şi decapotabilă lansată în 1979 este una din cele mai frumoase maşini cu soft-top construite vreodată. Pentru că este clasică, compactă, libertină şi tinerească. Pentru că este simplă, are soft-top şi patru locuri. Pentru că emană scântei VW din toate colţurile.

Prima generaţie de Golf a fost deci oferită şi ca model Convertible pe toate pieţele unde era comercializat modelul. Mk2 nu a fost oferit şi ca decapotabilă deci Mk1 a fost comercializat până în 1993, cu singura menţiune că în anul 1985 maşina a fost rebotezată cu numele pe care îl poartă şi astăzi - Cabriolet. Din 1993 şi până în 2002, Cabrioletul Golf a fost oferit în două variante. Prima, comercializată între 1993 şi 1999 a fost bazată în totalitate pe Golf 3, sau Mk3 cum ar spune specialiştii în VW. Din 1999 până la încetarea producţiei din 2002 a fost comercializat acealşi Cabriolet Mk3 dar cu parte frontală şi volan preluate de la Golf 4. Aceiaşi specialişti în VW glumesc pe seama acestui model şi îi spun Mk3.5.După nouă ani de suferinţe alinate doar de un coupe-cabrio lansat în timpul curentului stilistic cu acelaşi nume - cabriolet cu hard-top a.k.a Eos, VW relansează Golf-ul Cabriolet.


El este acum disponibil la vânzare în România cu trei motorizări (un 1.2 TSI de 105 CP, un 1.4 TSI de 160 CP şi un diesel 1.6 TDI de 105 CP) dar anul viitor vor mai sosi 1.4 TSI 122 CP şi 2.0 TSI de 211 CP. Plus o versiune R. Adică Rea.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.