O atitudine diferită - Renault Latitude vs VW Passat

Mai în glumă, ma în serios aş putea spune că este pe undeva un comparativ care frânge în două ”naţionalismul” nostru auto. Într-un colţ al ringului avem Renault Latitude, un produs latin, un model venit de la un constructor care a salvat marca autohtonă. În celălalt colţ intră în luptă poate cel mai bun reprezentat a ceea ce este pe la noi ”e o maşină nemţească domnule”.

O atitudine diferită - Renault Latitude vs VW Passat O atitudine diferită - Renault Latitude vs VW Passat

Saga Volkswagen în segmentul D a ajuns la capitolul B7, în timp ce Renault a decis să atace această clasă cu două produse - Laguna şi Latitude. Laguna a ajuns la a treia generaţie, iar în acest moment are un loc bine consolidat în segmentul mediu. Totuşi este oferită doar în două versiuni de caroserie în acest moment pe piaţa românească: berlină cu cinci uşi şi coupe. Renault a decis să diversifice gama nu prin o altă versiune de caroserie ci cu un nou model - un sedan care se poziţionează la limita superioară a segmentului D. Pe undeva cele două modele par a fi avut un germene comun la capitolul design, doar că cei de la VW au decis să abuzeze de linii şi unghiuri în timp ce francezii mai boemi au preferat linii mai calde, mai fluide.

Latitude

Există o mică "fractură" la capitolul design, raportat la restul gamei Renault. Latitude este o berlină elegantă, cu o linie sobră, dar care are prea puţine elemente care să alăture modelul gamei Renault din punct de vedere a imaginii de marcă. Aşadar o caroserie elegantă, cuminte, bine proporţionată, al cărei minus ar putea fi găsit de unii chiar în această discreţie şi sobrietate.

Passat

Mai toată lumea îi spune noului Passat B6,5 şi asta pentru că lasă impresia unui facelift ceva mai amplu. Eu tind să îi cred pe cei de la VW când spun că este B7. De asemenea sunt voci care acuză "golf-izarea" designului constructorului german. Personal îl găsesc cel mai atragător Passat de până acum. Dar are un minus la nivel exterior, implică un nivel de echipare superior pentru a fi complet, pentru a reprezenta o apariţie elegantă. Ceea ce înseamnă bănuţi în plus. Latitude totuşi îşi rezervă un plus de prestanţă dat tocmai de dimensiuni. Este mai impunătoare.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.