Rivalitate Dacia: Duster dCi 4x2 vs. Logan MCV dCi

Merită să-ţi iei un SUV Duster 4x2 sau un break Logan MCV? Am încercat să găsim un răspuns punând faţă în faţă două astfel de modele, echipate cu motorul dCi de 85 CP şi puse la dispoziţie de Meridian Vest.

Rivalitate Dacia: Duster dCi 4x2 vs. Logan MCV dCi Rivalitate Dacia: Duster dCi 4x2 vs. Logan MCV dCi

Cel mai ieftin SUV din lume, adică Dacia Duster, este oferit şi în versiune cu doar o punte motoare. Ceea ce pe mulţi îi poate face să creadă că vorbim doar de un fel de break puţin mai înalt.

Şi aşa ajungem la întrebarea dacă merită cumpărat un Duster 4x2 sau e o alegere mai bună breakul foarte încăpător Dacia Logan MCV? Prin urmare, iată puse faţă în faţă cele două modele, ambele motorizate de propulsorul diesel 1.5 dCi, de 85 CP.

Ce merita cumparat: Duster 4x2 sau Logan MCV?

De la început trebuie să luăm în considerare câţiva factori pe care un cumpărător familist de Dacia îi are în vedere. În primul rând, aspectul maşinii nu prea contează. De fapt, contează într-o măsură atât de mică, încât am putea spune că e insignifiant.

Cu toate acestea, ideea de SUV s-a încetăţenit în ochii tuturor ca o maşină de statut, aşa încât Duster continuă să adune aprecieri pozitive relativ la aspectul său musculos şi masiv, criticile iniţiale la adresa designului parcă necizelat fiind mult diminuate acum, în faţa realităţii.

Duster va atrage atentia, datorita faptului ca SUV-ul e vazut ca un simbol al statutului

Pe de altă parte, Logan MCV rămâne o maşină cu un apetit deosebit pentru clienţii familişti (şi care vor şi acel caracter util de cărat porcul de la ţară...). Breakul Logan arată foarte echilibrat, chiar dacă mai banal, însă MCV exprimă exact ceea ce vor clienţii potenţiali: mult spaţiu pentru familie şi bagaje.

Un verdict în ce priveşte aspectul maşinilor nu prea îşi are sensul, deoarece, după cum am menţionat mai devreme, designul este cam cel mai puţin important lucru în cazul acestor modele. Totuşi, am fi răutăcioşi dacă am afirma că vorbim de două maşini urâte. Pur şi simplu, designul descrie foarte bine cea mai importantă caracteristică a lui Duster, respectiv Logan MCV: sunt maşini ieftine, dar foarte practice.

Duster si Logan MCV au aspect de masini ieftine. Designul nu este prioritar

Rămâne clar un lucru, însă: Duster arată încă de la început, prin garda la sol mare şi consolele foarte scurte, că se pretează la ieşiri de pe şosea, în timp ce Logan MCV pare, prin comparaţie, "condamnat" la asflat. Aşa încât Duster le va atrage atenţia mult mai mult celor care, într-o bună parte din drumurile pe care le fac, ajung şi pe coclauri sau drumuri foarte desfundate.

Interioarele maşinilor, însă, deşi au multe lucruri similare, se deosebesc prin câteva detalii, deloc neglijabile.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.