Rivalitate Dacia: Duster dCi 4x2 vs. Logan MCV dCi

Merită să-ţi iei un SUV Duster 4x2 sau un break Logan MCV? Am încercat să găsim un răspuns punând faţă în faţă două astfel de modele, echipate cu motorul dCi de 85 CP şi puse la dispoziţie de Meridian Vest.

Rivalitate Dacia: Duster dCi 4x2 vs. Logan MCV dCi Rivalitate Dacia: Duster dCi 4x2 vs. Logan MCV dCi

Cel mai ieftin SUV din lume, adică Dacia Duster, este oferit şi în versiune cu doar o puntemotoare. Ceea ce pe mulţi îi poate face să creadă că vorbim doar deun fel de break puţin mai înalt.

Şi aşa ajungem la întrebarea dacă merită cumpărat unDuster 4x2 sau e o alegere mai bună breakul foarte încăpătorDacia Logan MCV? Prin urmare, iată puse faţă în faţăcele două modele, ambele motorizate de propulsorul diesel 1.5 dCi,de 85 CP.

Ce merita cumparat: Duster 4x2 sau Logan MCV?

De la început trebuie să luăm în considerare câţivafactori pe care un cumpărător familist de Dacia îi are învedere. În primul rând, aspectul maşinii nu prea contează.De fapt, contează într-o măsură atât de mică, încât am putea spunecă e insignifiant.

Cu toate acestea, ideea de SUV s-a încetăţenit în ochii tuturorca o maşină de statut, aşa încât Duster continuă să aduneaprecieri pozitive relativ la aspectul său musculos şimasiv, criticile iniţiale la adresa designului parcă necizelatfiind mult diminuate acum, în faţa realităţii.

Duster va atrage atentia, datorita faptului ca SUV-ul e vazut ca un simbol al statutului

Pe de altă parte, Logan MCV rămâne o maşină cu un apetitdeosebit pentru clienţii familişti (şi care vor şi acel caracterutil de cărat porcul de la ţară...). Breakul Logan arată foarteechilibrat, chiar dacă mai banal, însă MCVexprimă exact ceea ce vor clienţii potenţiali: mult spaţiupentru familie şi bagaje.

Un verdict în ce priveşte aspectul maşinilor nu prea îşi aresensul, deoarece, după cum am menţionat mai devreme, designul estecam cel mai puţin important lucru în cazul acestor modele. Totuşi,am fi răutăcioşi dacă am afirma că vorbim de două maşini urâte. Purşi simplu, designul descrie foarte bine cea mai importantăcaracteristică a lui Duster, respectiv Logan MCV: suntmaşini ieftine, dar foarte practice.

Duster si Logan MCV au aspect de masini ieftine. Designul nu este prioritar

Rămâne clar un lucru, însă: Duster arată încă de laînceput, prin garda la sol mare şi consolele foarte scurte, că sepretează la ieşiri de pe şosea, în timp ce Logan MCV pare,prin comparaţie, "condamnat" la asflat. Aşa încât Duster le vaatrage atenţia mult mai mult celor care, într-o bună parte dindrumurile pe care le fac, ajung şi pe coclauri sau drumuri foartedesfundate.

Interioarele maşinilor, însă, deşi au multe lucruri similare,se deosebesc prin câteva detalii, delocneglijabile.

Citeşte mai departe în pagina următoare »