Road trip: cu Opel Mokka de la Bucureşti la Geneva şi înapoi (partea I)

Autor: Iulian Dnistran acum 7 ani Teste speciale

În a doua zi a lunii martie, am luat, cu noaptea-n cap, calea autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti. De-a lungul ei, am avut parte şi de primul răsărit de soare din timpul călătoriei noastre, care va traversa judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Timiş.

Pe drumurile din România, Opel Mokka, cu motorul de 1,4 litri care dezvoltă 140 CP, şi-a făcut cu succes datoria de tovarăş de drum. Pe autostradă, sistemul cruise control ne-a făcut vieţile mai uşoare, în timp ce pe drumurile europene şi naţionale, motorul turbo şi cutia manuală cu şase trepte au fost vedetele.

Dacă vrei consum scăzut de combustibil la traversarea localităţilor care, să fim sinceri, au fost destul de numeroase în călătoria noastră până acum, nu trebuie decât să stai în treapta a cincea la 50 km/h, iar consumul instantaneu afişat de computerul de bord va fi între 5 şi 6 l/100 km.

În afara localităţilor, depăşirile sunt destul de uşoare dacă retrogradezi în treapta a treia, însă de multe ori am reuşit depăşiri şi în treapta a patra. Cutia de viteze are o timonerie precisă şi nu te face să „amesteci în benzină” ca să cauţi o treaptă.

Prima ocazie foto din călătoria noastră a venit la ieşirea din localitatea Balş, judeţul Olt. Acolo, pe marginea şoselei, stau, cu nasurile îndreptate către drumul european 574, câteva avioane care au avut, cu siguranţă, zile mai bune. Chiar şi aşa, au completat frumos cadrul în care Opel Mokka a fost subiectul.

După 150 de kilometri, a venit vremea pentru o altă fotografie. De această dată, însă, poza a avut drept fundal fluviul Dunărea, la Porţile de Fier, chiar la ieşirea din Drobeta-Turnu Severin.

Am lăsat Dunărea şi peisajul superb în spate şi am continuat către Caransebeş, Lugoj şi Timişoara. Ultimul popas din România a fost pentru a alimenta pentru ultima dată în ţara noastră, înainte de a intra în Ungaria prin punctul de trecere a frontierei Cenad.

Ajunşi în Ungaria, nu a durat mult până am intrat pe autostrada care ne-a dus până aproape de uşa hotelului în care am înnoptat pentru prima dată în călătoria noastră, la câţiva paşi de graniţa cu Austria. După aproape patru ore de la ieşirea din România, am prins şi primul apus de soare.

A doua zi, dis-de-dimineaţă, după un mic-dejun copios, Opel Mokka ne aştepta acoperit de brumă în parcarea hotelului. Nu a durat mult până când geamurile s-au dezgheţat, iar noi am plecat din nou la drum, cu destinaţia Franţa, în apropiere de Geneva.

După 13 ore de condus, am ajuns la hotelul francez care ne va găzdui în perioada în care vom relata de la Salonul Auto Geneva.

Luni vom participa la două avanpremiere, iar marţi şi miercuri vom scrie despre premierele care vor avea loc la Salonul Auto Geneva 2013. Rămâneţi pe ProMotor!

Citește și...


Comentarii
VIDEO | Moment ŞOCANT în direct la TV. Camerele au surprins totul:
VIDEO | Moment ŞOCANT în direct la TV. Camerele au surprins totul: "M-ai violat, m-ai făcut de ruşine!"
GALERIE FOTO. Anca Ţurcaşiu are 49 de ani, dar în costum de baie zici că are 20! Schimbare de look: cum arată acum superba artistă!
GALERIE FOTO. Anca Ţurcaşiu are 49 de ani, dar în costum de baie zici că are 20! Schimbare de look: cum arată acum superba ...
ANM a confirmat! Nu mai ninge iarna asta în România, dar..
ANM a confirmat! Nu mai ninge iarna asta în România, dar..
„Şefule, de ieri vreau să dau de tine. Să ştii că ai de la mine...” / Discuţie incredibilă între şeful de post şi mama unor răpitori
„Şefule, de ieri vreau să dau de tine. Să ştii că ai de la mine...” / Discuţie incredibilă între şeful de post ...
România este în DOLIU!  A murit un nume mare, care a făcut foarte multe pentru noi
România este în DOLIU! A murit un nume mare, care a făcut foarte multe pentru noi
Nerecomandat pentru cei sensibili. Deznodământul surprinzător al luptei dintre un piton uriaş, un bursuc şi doi şacali | VIDEO
Nerecomandat pentru cei sensibili. Deznodământul surprinzător al luptei dintre un piton uriaş, un bursuc şi doi şacali ...
Cum a apărut soția lui Pepe, pe o stradă în Barcelona! FOTO Oamenii au crezut că nu văd bine
Cum a apărut soția lui Pepe, pe o stradă în Barcelona! FOTO Oamenii au crezut că nu văd bine
ATENŢIE, bărbaţi! Dacă FEMEIA ta face asta frecvent este CLAR că te înşală cu altul
ATENŢIE, bărbaţi! Dacă FEMEIA ta face asta frecvent este CLAR că te înşală cu altul
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
Cât te costă să ajungi propriul tău patron. Cu mult mai puţini bani decât te-ai fi aşteptat, îţi poţi deschide propria ta...
Cât te costă să ajungi propriul tău patron. Cu mult mai puţini bani decât te-ai fi aşteptat, îţi poţi deschide ...
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui şofer s-a viralizat [VIDEO]
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui ...
Doliu enorm in lumea muzicala! S-a stins din viata dupa lupta cu o boala crunta
Doliu enorm in lumea muzicala! S-a stins din viata dupa lupta cu o boala crunta
România actuală şi noul Guvern, în ochii lui Dumitru Oprea
România actuală şi noul Guvern, în ochii lui Dumitru Oprea
Inchide