Daniel Tomescu (STACS) – „Am ajuns la maturitate că am avut noroc, nu că am fost noi deștepți” – VIDEO

Autor: Robert Pindic 07 iun. 2023 Știri auto

Episodul cu numărul 9 din „Podcast cu Prioritate” ni-l aduce ca invitat pe Daniel Tomescu de la „STACS”. Cu această ocazie, am putut afla diverse istorisiri, sfaturi și opinii legate de lumea auto.

Numele lui Daniel Tomescu este reprezentativ pentru comunitatea pasionaților auto din România, iar de această dată i-am putut asculta ideile și poveștile prin intermediul emisiunii „Podcast cu Prioritate”. Printre discuțiile despre istoria STACS, modificarea de mașini sau amenzile de circulație, s-a adus vorba și despre educația necesară șoferilor cât și a pietonilor.

Înainte de obținerea permisului de conducere, viitorii șoferi au de parcurs o serie de probe teoretice și practice. Deși acestea sunt obligatorii pentru a promova examenele respective, Daniel Tomescu este de părere că mai există și alte aspecte ignorate în pregătirea șoferilor, care ar avea rolul de a-i face pe participanții la trafic să conștientizeze riscurile la care se expun. Printre elementele esențiale conducătorilor auto se regăsesc cunoștințele despre suprafața de contact a anvelopelor, distanța de frânare sau motivele impunerii anumitor limite de viteză.

Motivul pentru care nu a suferit accidente grave până la maturitate a fost norocul

„Noi am ajuns la maturitate că am avut noroc, nu că am fost noi deștepți”, spune Daniel Tomescu în legătură cu stilul său de condus din anii adolescenței. Acesta subliniază faptul că lipsa de experiență la volan ar fi putut duce la accidente mai mult sau mai puțin grave. Astfel, norocul este singurul motiv pentru care a reușit să nu aibă parte de astfel de evenimente, învățând la maturitate lecții importante despre siguranța la volan.

Daniel Tomescu plănuiește să găzduiască iarna aceasta o altă prezentare pentru pasionații auto, asemănătoare celei precedente susținute în luna mai, unde să discute în amănunt aspecte referitoare la siguranță la volan și circulația rutieră. Acesta susține că oricine ar avea de câștigat dintr-un astfel de eveniment, indiferent de nivelul de experiență, fiindcă discuția va fi una interactivă.

Mai jos puteți vedea discuția integrală unde mai puteți asculta și alte povești cu și despre mașini.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide