Care sunt problemele care pot apărea la instalația de răcire a unei mașini

Autor: Marius Vișan 18 aug. 2020 Știri auto
Care sunt problemele care pot apărea la instalația de răcire a unei mașini

În perioada caldă a anului pot apărea multe probleme la instalația de răcire a mașinii, mai ales când temperatura crește la peste 30 de grade Celsius.

Instalația de răcire are rolul de a menține temperatura optima pentru o bună funcționare a motorului și a-l proteja. Cele mai întâlnite defecțiuni ale sistemului de răcire sunt cauzate de supraîncălzirea componentelor. Motivele ar putea fi:

Scăderea nivelului lichidului de răcire

Periodic, trebuie verificat nivelul lichidului de răcire. Dacă nivelul este sub limita impusă de producător motorul se va supraîncălzi. Nivelul de lichid insuficient duce la pătrundea aerul în circuit și astfel răcirea motorului nu se vă mai produce in parametri optimi.

Radiator înfundat

O cauza a problemelor instalației de răcire poate fi dată și de înfundarea radiatorului. Aceasta componenta se poate înfundă din cauza ruginii și a impurităților. Însă, defecțiunea se poate remedia folosind o tija sau aer comprimat pentru desfundarea să.

Ventilator defect

Ventilatorul defect din motive, precum slăbirea sau ruperea curelei de antrenare este o problema care vă scădea fluxul de aer spre radiator, ceea ce înseamnă că se vă ajunge la supraîncălzirea motorului și în cele din urma la defectarea să.

Este una dintre cele mai frecvente defecțiuni a sistemelor de răcire cu lichid. Pentru a evita astfel de situații trebuie verificata și reglata periodic cureaua de antrenare.

Termostat defect

Termostatul se defectează atunci când prezintă scurgeri de lichid sau de pasta din interiorul, dar și că urmare a uzurii capsulei sau burdufului. Când intervin astfel de probleme este necesară înlocuirea.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide