Ce este şi cum se manifestă acvaplanarea. Explicaţie VIDEO

Cum vara a ieşit din peisaj de ceva vreme, sezonul rece va aduce cu el multe zile ploioase care vor da bătăi de cap şoferilor. Iar una din marile probleme este reprezentată de acvaplanare.

Ce este şi cum se manifestă acvaplanarea. Explicaţie VIDEO Ce este şi cum se manifestă acvaplanarea. Explicaţie VIDEO

Acvaplanarea defineşte derapajul unui automobil care se deplasează cu viteză mare, alunecare provocată de existenţa unei pelicule de apă între şosea şi anvelopă. Practic, canelurile anvelopei nu mai pot disloca suficientă apă de pe carosabil, fapt care duce la pierderea totală a aderenţei.

Pentru că unele şcoli de şoferi evită să descrie corect fenomenul şi, mai important, acvaplanarea te poate afecta indiferent de experienţa în condus pe care crezi că o ai, materialul video de mai jos vă explică pe îndelete cum stă treaba.

Normal, apariţia acvaplanării ţine de mai mulţi factori, printre care şi starea de uzură a anvelopelor. Aşa că nu vă aşteptaţi ca un set de anvelope de vară să vă ţină pe şosea la fel de bine ca un set de pneuri de iarnă atunci când circulaţi pe o şosea udă. La fel cum nu trebuie să vă puneţi speranţe prea mari în anvelopele uzate, cu şanţurile micşorate. Aşadar, acordaţi o mare atenţie anvelopelor pe care le folosiţi şi încercaţi să adaptaţi mereu viteza în funcţie de condiţiile de drum.

Videoclipul de mai jos este pe înţelesul tuturor şi oferă o descriere completă a fenomenului, aşa că luaţi-vă trei minute din timp şi urmăriţi-l cu atenţie:

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.